Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pārbaudēs Rīgas skolās narkotikas nav atklātas

Valsts policija (VP) kopš septembra ir veikusi narkotiku pārbaudes septiņās Rīgas reģiona izglītības iestādēs, taču apreibinošas vielas un to lietošana nav konstatēta, ko policija uzskata par labu rezultātu, stāstīja VP preses pārstāve Simona Grāvīte.

Policijas pārbaudes izglītības iestādēs nav jaunums un tas ir viens no profilaktisko pasākumu veidiem. Policija arī turpmāk veiks šādas pārbaudes.

Šogad maijā iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) žurnālistus informēja, ka pārbaužu aktīvā fāze sāksies jaunajā mācību gadā. Ministrs toreiz informēja, ka ir panākta vienošanās ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) par narkotisko vielu pārbaužu programmas uzsākšanu Latvijas skolās.

Ģirģens norādīja, ka skolas, kurās tiks veiktas pārbaudes, būs izvēlētas pēc noteikta algoritma, tādēļ nevienam iepriekš nebūs zināms, kurās skolās notiks preventīvie pasākumi. Programmas mērķis nav sodīt, bet sadarboties ar IZM un skolām, lai izskaustu apreibinošo vielu problēmu.

Ja policija pārbaudēs atradīs narkotikas vai konstatēs to lietošanu, atbilstoši nodarījuma smagumam būs administratīvais sods vai kriminālatbildība. Lai arī pārbaudes būs koncentrētas uz narkotiku apkarošanu, policija arī atbilstoši reaģēs, ja skolēns būs ieradies mācību iestādē alkohola reibumā. 

VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1.biroja 3.nodaļas priekšnieks Aleksandrs Kaštaļjans maijā žurnālistus informēja, ka saskaņā ar iepriekšējo praksi narkotikas nereti uzietas koledžās, internātskolās, kopmītnēs. Tāpat jaunieši ir pietiekami zinoši, lai narkotikas pasūtītu internetā.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas