Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala
Pašiem iedzīvotājiem jāizvērtē, vai lidot, vai nelidot uz vīrusa skartajām vietām, ņemot vērā, ka arī lidmašīnā kā jebkurā noslēgtā telpā ar lielāku skaitu cilvēku ir lielāks saslimšanas risks ar jebkura veida vīrusu, pauž Andris Skride

Pašiem iedzīvotājiem jāizvērtē, vai doties uz vīrusa skartajām vietām

Uz koronavīrusa Covid-19 visvairāk skartajiem pasaules reģioniem nevajadzētu doties cilvēkiem ar paaugstinātu saslimšanas risku - cilvēkiem ar hroniskām saslimšanām, vecāka gada gājuma cilvēkiem, kā arī turp nevajadzētu vest mazus bērnus, aģentūrai LETA pauda Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas vadītājs, Sabiedrības veselības apakškomisijas deputāts Andris Skride (AP).

Iedzīvotājiem, kuriem tomēr obligāti jādodas uz šīm vietām, jāievēro tāds ierastais profilakses pasākums kā roku mazgāšana. Vaicāts par nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK rosinājumu apsvērt iespēju apturēt satiksmi starp Latviju un koronavīrusa skartajiem Itālijas reģioniem, Skride pauda, ka nepieprasītu, piemēram, lidojumu nacionāla līmeņa apturēšanu. Cita lieta būtu, ja aviokompānija airBaltic, pati neatkarīgi izvērtējot situāciju, izlemtu pārtraukt lidojumus uz šiem reģioniem, piebilda politiķis.

Skride pauda, ka pašiem iedzīvotājiem jāizvērtē, vai lidot, vai nelidot uz vīrusa skartajām vietām, ņemot vērā, ka arī lidmašīnā kā jebkurā noslēgtā telpā ar lielāku skaitu cilvēku ir lielāks saslimšanas risks ar jebkura veida vīrusu.

Politiķis pozitīvi novērtēja, ka Slimību profilakses un kontroles centrs (SKPC), Veselības ministrija un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) jau gana aktīvi strādā pie pasākumiem koronavīrusa iespējamās izplatības ierobežošanai.

Sociālo lietu komisijas vadītājs gan reizē norādīja, ka Latvijā veselības jomā kopumā nepieciešama slimnīcu kapacitātes uzlabošana, tostarp, saistībā ar medmāsu trūkumu.

Tikmēr Jaunās Vienotības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis aģentūrai LETA norādīja uz SPKC izplatītajiem ieteikumiem, kā arī uzsvēra, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ir sasaucis Krīzes vadības padomi situācijas izvērtēšanai ar atbildīgo institūciju pārstāvjiem.

Kā ziņots, patlaban Latvijā nav apstiprināts neviens saslimšanas gadījums ar jauno koronavīrusu.

Latvijas Veselības ministrija (VM) no 24.februāra par koronavīrusa skartajām valstīm vai teritorijām, uz kurām attiecināti īpaši pasākumi noteikusi Ķīnu, Dienvidkoreju, Irānu, kā arī Itālijas Lombardijas un Veneto apgabalus. 

Speciālisti iesaka izvērtēt ceļojuma nepieciešamību uz minētajām koronavīrusa skartajām valstīm vai teritorijām, kā arī ceļojuma laikā ievērot vispārējos profilakses pasākumus un sekot līdzi vietējo varas iestāžu norādījumiem.

Ceļotājiem, kuri atgriežas no šīm vietām, jānovēro sava veselība turpmākās 14 dienas. Parādoties saslimšanas simptomiem, piemēram, paaugstinātai ķermeņa temperatūrai, klepum, rīkles iekaisumam un apgrūtinātai elpošanai, VM iesaka ierobežot kontaktus ar ģimenes locekļiem un citām personām, nekavējoties zvanīt 113 un informēt ārstniecības personas par simptomiem un ceļojumu uz koronavīrusa skartajām valstīm vai teritorijām. 

Latvijas Slimību profilakses un kontroles centra pārstāvji arī informējuši, ka pirmdien Eiropas Komisijas Veselības drošības komiteja un Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra rīkotajā telefonkonferencē secināts, ka satiksmes ierobežojumi patlaban nav nosakāmi - tomēr visas aviosabiedrības ir informētas par attiecīgajiem pārbaudes mehānismiem. Vienlaikus arī konkrētās pilsētās, kur reģistrēts liels saslimušo skaits, ir slēgta satiksme un iebraukšana konkrētajās teritorijās ir ierobežota.

SPKC informē, ka kopumā pasaulē no 2019.gada 31.decembra līdz 2020.gada 23.februārim ziņots par 78 833 laboratoriski apstiprinātiem saslimšanas gadījumiem, ko raisīja jauns koronavīruss Covid-19. Tostarp saslimuši arī 16 veselības aprūpes darbinieki, savukārt 2463 pacienti ar nopietnām blakusslimībām ir miruši.

Top komentāri

ha, ha
h
Bet atbildīgajiem dienestiem jāizvērtē, vai atļaut netraucēti iebraukt un atgriezties no vīrusa skartajām vietām.
Santa
S
Ko nozīmē - jāizvērtē? Forši, atpūtīsies un atvedīs to infekciju arī mums. Ja pavisam gogīgi, mūsu ģimenes ārsti gripas laikā nespēj tikt galā ar slimajiem, tos ārstējot pa telefonu. Pierakstīties nedēļas laikā nav iespējams. Jādodas uz akūto stundu un rindā jāpavada vismaz stunda. Cik cilvēku pa to laiku var saņemt dāvanā ķīnas vīrusu var tikai iedomāties. Manuprāt valdība šobrīd ļoti vieglprātīgi izturas pret tuvojošos epidēmiju. attapsies tikai tad, kad cilvēki mirs kā mušas. Nenodrošināt lidojumus uz Ķīnu un Itāliju. Pasargāt savus iedzīvotājus no atpūtnieku vieglprātīgajiem nedēļas atpūtas braucieniem! Pēc mums kaut vai ūdens plūdi! Pārāk jau demokrātiski...
hmm
h
Ja tā saka Sabiedrības veselības apakškomisijas deputāts, tad paliek neomulīgi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas