Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Pašvaldības policisti no ģimenes izņem divus skarbos apstākļos dzīvojošus bērnus

Rīgas pašvaldības policisti (RPP) no kādas ģimenes izņēmuši divus neatbilstošos apstākļos dzīvojošus bērnus - bērni bijuši atstāti par viņiem parūpēties nespējīgas vecmāmiņas gādībā, viņu māte atrodas cietumā, bet tēvs lieto narkotikas.

Kā aģentūru LETA informēja RPP, 19.decembra pēcpusdienā Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbinieki saņēma informāciju par diviem maziem zēniem, kuri palikuši bez vecāku aprūpes.

Sākotnēji par situāciju, kādā bija nonākuši abi mazgadīgie zēni, uzzinājis kādas Rīgas izglītības iestādes sociālais pedagogs un par to ziņojis policistam, kurš nodrošināja sabiedrisko kārtību pie izglītības iestādes. Sociālais pedagogs paskaidroja, ka bērnu māte atrodas cietumā, savukārt tēvs ir aizrāvies ar narkotiskajām vielām un, iespējams, atrodas ārstniecības iestādē. Savukārt abus bērnus pieskata 78 gadus vecā vecmāmiņa, kura nav spējīga par zēniem parūpēties.

RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbinieki, saņemot informāciju, devās uz bērnu dzīvesvietu, kur sastapta bērnu vecmāmiņu, kura tobrīd sev gatavoja "Rollton" ātrās nūdeles. Sirmā kundze paskaidroja, ka tā ir viņas vienīgā pārtika, un, kad mājās pārnāks bērni, viņiem nebūs ko ēst.

Sieviete apstiprināja, ka bērnu tēvs aizraujas ar narkotiskajām vielām un mājvietā ierodas tikai tad, kad sirmā kundze saņemot pensiju, lai to atņemtu un nopirktu narkotikas. Jautājot sirmajai kundzei par nekurinātajām dzīvokļa telpām, kurās viņa uzturas, sieviete paskaidroja, ka dēls pārdevis nesen iegādāto malku.

Pārbaudot bērna tēva nosauktos datus, sievietes sniegtā informācija par narkotisko vielu vairākkārtīgu lietošanu apstiprinājās. Pārbaudes laikā noskaidrots, ka bērnu tēvam noformēti vairāki administratīvā pārkāpuma protokoli par neatļautu narkotisko vielu iegādāšanos, glabāšanu un lietošanu.

Pēc brīža pie policistiem vērsās sievietes kaimiņš, kurš pastāstīja, ka sirmajai kundzei palīdzējis un iegādājies skaidu briketes, taču pēc neilga laika tās pazudušas. Tāpat vīrietis izteica bažas par apkārtējo iedzīvotāju drošību bērnu tēva uzvedības dēļ.

Bērnu vecmāmiņa likumsargiem atzina, ka viņa par bērniem vairs nav spējīga parūpēties un labprāt dotos uz pansionātu.

Likumsargi devās uz izglītības iestādi, kur izskaidrota pastāvošā situācija un nolemts, ka abi bērni līdz turpmāko apstākļu noskaidrošanai uzturēsies krīzes centrā. Abi puikas tur nogādāti.

Par notikušo informēta Rīgas Bāriņtiesa, savukārt par vecmammas dzīves apstākļiem informēts sociālais dienests, kas jau ir norīkojis sievietei aprūpētāju un risinās jautājumu par pansionātu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas