Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Pāvests Francisks Latvijā viesosies 24. septembrī

Atsaucoties Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa un Latvijas Romas katoļu Baznīcas ielūgumam, šā gada 24. septembrī vizītē Latvijā ieradīsies pāvests Francisks, vēsta Valsts prezidenta kanceleja.

“Viņa Svētības pāvesta Franciska vizīte Latvijā valsts simtgades gadā ir liels pagodinājums mūsu valstij un tās iedzīvotājiem. Šis gads ir atskaites punkts visam līdz šim paveiktajam un vienlaikus iespēja likt stipru pamatu nākotnei, kurā dzīvos nākamās paaudzes. Esmu pārliecināts, ka pāvesta Franciska vizīte būs iedrošinājums iestāties par svarīgām vispārcilvēciskām vērtībām un piepildīt ieceres, lai veidotu labāku, taisnīgāku un saliedētāku Latviju," paudis Vējonis.

Vizītes laikā pāvests Francisks tiksies ar Latvijas augstākajām amatpersonām un sabiedrības pārstāvjiem, kā arī piedalīsies svinīgajā ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa.

Plānots, ka vizītes laikā pāvests piedalīsies ekumeniskajā dievkalpojumā Rīgas Doma baznīcā, kā arī celebrēs Svēto Misi Aglonas bazilikā.

Pāvesta Franciska vizīte Baltijas valstīs norisināsies no 22. līdz 25. septembrim, kuras laikā viņš apmeklēs arī Viļņu un Kauņu Lietuvā un Tallinu Igaunijā.

Šogad aprit 25 gadi kopš pāvesta Jāņa Pāvila II vizītes Latvijā.

Top komentāri

Gogi
G
Nu šitas sūds mums riktīgi trūka
Rima
R
Varbut, ka sis Franciski bus spejigs pasteikt debilajiem Latvijas deputatiem, k apasaule normali divo pec Georrgij akalendara, bet ne pec Julijan akalendara, kuru atseviski diotiski deputati regina uzspiest latviajs tatuati, lai izdabatu krievijas pareizticigajai sektai, kura svin savu ssektas svetkus pec veca kalendara, kaut gan Krievija indiens dzivo pec musdieniga kalendara. Ir atseviski latviesu depoutati tad idioti ka Aija Braca (ZZS), kur Janis Urbanovics nosauc apar pizdu, bet vina joprojam ienem deputa amato, Gundars Daudze (ZZS), Aldis Adminovics (Vienotiba), Osvalds Klavins (ZZS), Liga Kozlovska (ZZS), Inese Libina-- Engure (Vienotiba), ...kuri jau ir nobalsojusi, lai Latvia ievistu Krievijas acgarnas tradicijas, nepareiza kalendara atzisanu. Kapec sie kretini nav izmesti no Saeimas?
Mirdza Stulba NEBALSOTĀJA
M
Nelaimi Latvijā ieaicina 'Nelaimes ieaicinātāji.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas