Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Pavļuts: Atceļot ierobežojumus, palielinās katra cilvēka individuālā atbildība par Covid-19 drošību

Līdz ar Covid-19 ierobežojumu atcelšanu, palielinās katra cilvēka individuālā atbildība par savas veselības drošību un organizāciju, darba devēju un pakalpojumu sniedzēju loma vērtēt pašiem, kādi drošības pasākumi konkrētajās sfērās ir nepieciešami, otrdien pēc valdības sēdes norādīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Ministrs uzskata, ka patlaban varētu būt atelpa no Covid-19, taču nav zināms, vai rudenī pandēmija atgriezīsies. Tāpat nav zināms, "kādā versijā" vīruss varētu atgriezties - kā sezonālā gripa vai kaut kas nopietnāks, taču ir jābūt gataviem jebkādam scenārijiem.

Runājot par atceltajiem Covid-19 ierobežojumiem, Pavļuts minēja, ka faktiski vienīgā prasība, kas paliks spēkā uz plašāku sabiedrību, ir masku nēsāšana sabiedriskajā transportā. Prasības nepieciešamību ministrs pamatoja, norādot, ka arvien ik dienas no jauna ar Covid-19 inficējas tūkstošiem cilvēku un vairāki vecāka gada gājuma ļaudis arī mirst, līdz ar to riska grupas ir jāaizsargā.

"Tā kā sabiedriskajam transportam alternatīvas nav, maskas ir efektīvākais, ko mēs varam darīt, lai riska grupas sabiedriskajā transportā pasargātu. Konkrēts datums šobrīd nav nolemts. Tas būs atkarīgs no situācijas, ja mēs redzēsim, ka pandēmija patiešām, pa īstam šajā sezonā ir beigusies un saslimstības rādītāji ir zemi, un riska grupām - gados vecākiem cilvēkiem - risks ir mazs, tad mēs noteikti virzīsim lēmumu par to, ka šī prasība ir atceļama," teica veselības ministrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas