Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pērn reģionālo autobusu un vilcienu kontrolēs konstatēts par 10% vairāk pārkāpumu

Pērn reģionālo maršrutu autobusos un vilcienos kontrolēs konstatēti 143 pārkāpumi, kas ir par 10% vairāk nekā 2018.gadā, aģentūru LETA informēja Autotransporta direkcijas pārstāve Zane Plone.

Pagājušā gadā reģionālo maršrutu autobusos un vilcienos kontroles veiktas 2351 reizi, un pārkāpumi konstatēti 6% gadījumu. Pērn izplatītākie bijuši biļešu tirdzniecības pārkāpumi. Visbiežāk tie konstatēti savienojumā starp Rīgu un Jūrmalu, Salaspili, Ķekavu un Olaini. 2019.gadā, salīdzinot ar gadu iepriekš, konstatēto pārkāpumu skaits ir pieaudzis par 10%. 

Pērn veikts par 27% vairāk pārbaužu nekā 2018.gadā un par 73% vairāk - nekā 2017.gadā. Autotransporta direkcijas plāno, ka šogad to skaits nebūs mazāks kā 2019.gadā. 

Pērn konstatēti 143 pārkāpumi, no kuriem 51% bijuši biļešu tirdzniecības pārkāpumi - pasažierim netika izsniegta biļete, biļete ar braukšanas maksas atvieglojumiem izsniegta pasažierim, kurš nav tiesīgs to saņemt, vai biļetē norādītā pietura nesakrita ar to, kuru autobusa vadītājam bija nosaucis pasažieris. Tāpat pērn konstatēts, ka atsevišķu maršrutu autobusi neievēroja kustības sarakstu, šoferi apzināti neapstājās, lai autobusā uzņemtu kontrolierus, un lietoja mobilo tālruni pie stūres, vairākās pieturās nebija kustības sarakstu, atsevišķos gadījumos sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanā tika izmantoti autobusi bez derīgas tehniskās apskates, kā arī bijušas situācijas, kad transportlīdzekļa vadītājam brauciena laikā līdzi nav nepieciešamās dokumentācijas, piemēram, licences kartītes.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā. Regulāri veicot sabiedriskā transporta finanšu analīzi un auditu, direkcija nodrošina vienotu, nepārtrauktu un pieejamu sabiedriskā transporta sistēmu visā valstī. Autotransporta direkcijas uzdevums ir īstenot virkni pasākumu kompleksu, lai Latvijas autopārvadātājiem tiktu nodrošināta likumīga iespēja veikt pārvadājumus Latvijas teritorijā un ārpus tās. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas