Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pētījums: Latvija vīzu ierobežojumu indeksā ierindota 12.vietā

Latvija starptautiskā uzņēmuma The Henley&Partners vīzu ierobežojumu indeksā ierindojusies 12.vietā kā viena no valstīm, ar kuras pasi ir mazāk pārvietošanās ierobežojumu pasaulē.

Latvijas pilsoņi bez vīzas var nokļūt 160 valstīs.

Pirmo vietu indeksā dala Vācija un Lielbritānija, kuru pilsoņi bez vīzas var iekļūt 173 valstīs.

Indeksa augšgalā 2.vietā ir Somija, Zviedrija un ASV, kuru pases bez vīzas ir derīgas ceļošanai uz 172 valstīm. Savukārt 3.vietu dala Dānija, Francija, Itālija, Japāna, Dienvidkoreja, Luksemburga, Nīderlande un Norvēģija. Šo valstu pilsoņi bez vīzas var ceļot uz 170 valstīm.

Abas pārējās Baltijas valstis - Lietuva un Igaunija - indeksā par vienu vietu atpaliek no Latvijas. Ar šo valstu pasēm bez vīzas var iebraukt 159 valstīs.

Indeksa pēdējā vietā ir Afganistāna, ar kuras pasi bez vīzas var doties tikai uz 25 valstīm. Pirmspēdējā vietā ir Irāka, kuras pilsoņi bez vīzas var iekļūt 29 valstīs. Savukārt trešajā vietā no beigām ir Somālija. Ar šīs valsts dokumentiem bez vīzas iespējams nonākt 30 valstīs.

The Henley&Partners kopā ar Starptautisko Gaisa transporta asociāciju (IATA) vīzu ierobežojumu indeksu nosaka jau vairāk nekā desmit gadus, sarindojot valstis pēc tā, cik brīvi pasaulē var pārvietoties to pilsoņi.

Tā kā indeksā kopumā tiek vērtētas 219 valstis vai teritorijas, uz kurām doties, maksimālais sasniedzamais rādītājs ir 218. Indeksā kopumā vērtētas 199 valstu pases, jo vairākas teritorijas, uz kurām iespējams doties, ir kādas citas valsts pakļautībā un savas pases neizsniedz.

Tādas valstis vai teritorijas kā Andora, Lihtenšteina, Monako, palestīniešu teritorijas, Sanmarīno un Vatikāns, kurām nav vīzu ierobežojumu, indeksā tiek uzskatītas par pasu izsniedzējām, bet ne galamērķiem. Šīs valstis netiek ieskaitītas to starpā, kurās kādas valsts pilsonis var iekļūt bez vīzas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas