Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +19 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 15. septembris
Sandra, Gunvaldis, Gunvaris, Sondra

Mieriņa: Latvijas un Albānijas kopīgā prioritāte ir drošība

Apzinoties Krievijas radītos ilgtermiņa draudus, ir jāveido arvien spēcīgāka un ciešāka sadarbība drošības jautājumos, tikšanās laikā ar Albānijas prezidentu Bajramu Begaju norādījusi Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

Kā aģentūrai LETA norādīja Saeimas preses dienestā, Mieriņa tikšanās laikā sacījusi, ka valstīm kopīgi jāstrādā ne tikai militāros jautājumos, bet arī cīnoties pret informācijas manipulāciju, dezinformāciju un iejaukšanos demokrātiskos procesos.

"Latvija augstu novērtē Albānijas ieguldījumu Latvijas drošībā, tās karavīriem piedaloties NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā. Mēs arī redzam, ka Albānija ļoti nopietni izturas pret ieguldījumiem savā aizsardzībā, veltot tam vismaz divus procentus no iekšzemes kopprodukta," sacīja Saeimas priekšsēdētaja.

Mieriņa norādījusi, ka Latvija šobrīd iegulda ievērojamus līdzekļus savās aizsardzības spējās, stiprinot NATO kolektīvo aizsardzību. "Mums pašiem ir jādara viss, lai pilnveidotu savas aizsardzības spējas. Mēs daudz darām kopā ar Baltijas valstīm, un patlaban dienaskārtībā ir vienotas aizsardzības līnijas izveide uz robežas ar agresorvalsti," sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

Albānijas prezidents pateicies Latvijas karavīriem par dalību NATO misijā Kosovā, norādot, ka tā ir ļoti nozīmīga miera un stabilitātes uzturēšanai visā Rietumbalkānu reģionā.

Sarunas dalībnieki bijuši vienisprātis, ka Latvijai un Albānijai ir labas divpusējās attiecības un abas valstis ir ieinteresētas stiprināt sadarbību. Labas iespējas esot ekonomikā, tūrismā un citās jomās, ko veicinot arī Latvijas nacionālās aviosabiedrības vasaras sezonā veiktie tiešie lidojumi no Rīgas uz Tirānu.

Parlamentā ar Albānijas prezidentu tikās arī Saeimas priekšsēdētājas biedre Antoņina Ņenaševa (P) un Saeimas sekretāra biedrs Jānis Grasbergs (NA).

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijā viesojas Albānijas prezidents.

Albānijas prezidents ticies ar Latvijas augstākajām amatpersonām - Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču, Mieriņu un Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Aprit gads Siliņas vadītajai valdībai

Šodien aprit gads, kopš strādā ''Jaunās vienotības'' (JV) politiķes Evikas Siliņas vadītā valdība, kas ir 42. Ministru kabineta sastāvs Latvijā un 22. kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas