Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Piektdien dzēsti 24 ugunsgrēki, vienā gājis bojā cilvēks

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 24 ugunsgrēki, tajos viens cilvēks gājis bojā un viens cietis, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā statistika.

Ugunsgrēks ar bojāgājušo izcēlies piektdien ap pusdienlaiku Jēkabpilī, kur degusi vienstāva neapsaimniekota ēka 80 kvadrātmetru platībā un dzīvojamās mājas ārsiena 20 kvadrātmetru platībā.

Savukārt Rīgā, Imantas pusē, piektdienas vakarā kādā piecstāvu ēkas dzīvoklī piededzis ēdiens. Sadūmojumu kāpņutelpā sajutuši kaimiņi, kuri izsaukuši ugunsdzēsējus. VUGD darbiniekiem ierodoties notikuma vietā, dzīvokļa iemītnieks jau pats bija izkļuvis no piedūmotajām telpām un vērsās pēc palīdzības pie mediķiem. Dzīvoklī nebija uzstādīts dūmu detektors.

Diennakts laikā novados dzēsti 11 ugunsgrēki, Rīgā seši, bet citās pilsētās septiņi.

24 stundu laikā VUGD darbinieki veikuši arī 18 glābšanas darbus - sešus novados, septiņus Rīgā, bet piecus citās pilsētās. Desmit no visiem 53 saņemtajiem izsaukumiem bijuši maldinoši.

Kopš gada sākuma Latvijā reģistrēti 7080 ugunsgrēki, tajos gājis bojā 51 cilvēks, bet 187 cietuši, liecina VUGD apkopotā statistika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas