Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pirmajā ceturksnī neparedzētiem gadījumiem piešķirti 731,7 miljoni eiro

Šā gada pirmajos trijos mēnešos no valsts budžeta programmas Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem piešķirti 731,7 miljoni eiro, liecina Fiskālās disciplīnas padomes apkopotā informācija.

Šā gada budžetā līdzekļi neparedzētiem gadījumiem bija paredzēti 26,7 miljonu eiro apmērā, tomēr Covid-19 izraisītās krīzes dēļ valdība pieņēma vairākus lēmumus palielināt finansējumu šajā programmā, tādējādi tā sasniedza 1,32 miljardus eiro.

Šā gada pirmajā ceturksnī kopumā tika apmierināti 76 līdzekļu pieprasījumi neparedzētiem gadījumiem par kopējo summu 731 701 733 eiro.

Visvairāk līdzekļu neparedzētiem gadījumiem šā gada pirmajā ceturksnī tika piešķirti Finanšu ministrijai - 320,07 miljoni eiro, lai nodrošinātu valsts atbalsta programmas Covid-19 krīzē cietušajiem.

Otra lielākā suma - 316,32 miljoni eiro - tika piešķirti Labklājības ministrijai atbalsta sniegšanai Covid-19 krīzē cietušajiem.

Savukārt 45,36 miljoni eiro tika piešķirti Veselības ministrijai, tostarp vakcīnu pret Covid-19 iegādei un uzglabāšanai, kā arī Covid-19 krīzes radītās ilglaicīgās negatīvās ietekmes uz sabiedrības psihisko veselību mazināšanai.

Pašvaldību mērķdotācijām tika novirzīti 17,37 miljoni eiro, dotācijām - pieci miljoni eiro.

Budžeta programma Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem ir paredzēta, lai segtu budžetā neparedzētus izdevumus katastrofu un dabas stihiju seku novēršanai, to radīto zaudējumu kompensēšanai, valsts pārvaldes uzdevumu nodrošināšanai gadījumos, ja netiek izpildītas līgumsaistības un no sadarbības partnera tiek iekasēts vai ieturēts līgumsods vai procentu maksājums par saistību neizpildi, kā arī citiem neparedzētiem gadījumiem un valstiski īpaši nozīmīgiem pasākumiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas