Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +28 °C
Skaidrs
Piektdiena, 28. jūnijs
Kitija, Viesturs, Viestards

Pirmo reizi Latvijā - Eiropas jauniešu vējdēļu čempionāts

Liepāju ūdenssporta mīļotāji ir iecienījuši kā piemērotu vietu, kur baudīt viļņus un vēju, ne tikai rokmūziku un alu. Šonedēļ pilsētā pulcējas vindsērfinga entuziasti, jo pirmo reizi Latvijā, Liepājas pludmalē, no 25. jūlija līdz 1. augustam notiks Eiropas čempionāts jauniešiem vindsērfingā.

Čempionātā piedalīsies jaunieši vecumā no 13 līdz 18 gadiem, kas pārstāv pasaulē straujāk augošo vējdēļu klasi Techno293 One Design. Latvijas Vindsērfinga asociācijas prezidents un vindsērfinga kluba Rietumkrasts valdes priekšsēdētājs Jānis Jēkabsons stāsta, ka čempionātā piedalīsies 300 dalībnieku no 26 pasaules valstīm. "Liepājas osta vienlaikus nekad nav uzņēmusi tik daudz laivu! Jaunieši Liepājā ieradās jau 20. jūlijā, kur sagatavojās. No 24. līdz 26. jūlijam viņi piedalās priekšsacīkstēs Baltic Cup 2015," stāsta Jēkabsons.

Sacensības ar svinīgu dalībnieku parādi tiks atklātas 26. jūlijā plkst. 19.00. Sacensību aktīvais posms notiks no 28. līdz 31. jūlijam, kad arī pieredzējušu pasaules un Latvijas tiesnešu vadībā tiks vērtēti visu dalībnieku rezultāti, lai 1. augustā svinīgā noslēgumā tiktu apbalvoti paši labākie. Nedēļas garumā liepājniekiem un pilsētas viesiem būs iespēja klātienē sekot līdzi burāšanas jaunajiem talantiem, kuri ļausies piedzīvojumam uz ūdens un Liepājas vējam, lai cīnītos par Eiropas čempiona titula iegūšanu.

"Šāds čempionāts ir liels notikums un gods. Jau pirms sešiem septiņiem gadiem uz to gājām. Sākotnēji Latvijas sportisti piedalījās starptautiskās sacensībās citās valstīs, bet Latvijas Vindsērfinga asociācijā nospriedām, ka esam gana spēcīgi, lai pasaules mēroga pasākumu sarīkotu arī Latvijā. Uzrunājām Starptautisko Vindsērfinga asociāciju un katru gadu noorganizējām, ka kāda no čempionāta klasēm notiek pie mums. Dabūjām uzticību, ka spējam sacensības noorganizēt augstā līmenī, un nu uzņemam pie sevis Eiropas čempionātu," lepojas Jēkabsons.

Līdz šim Latvijas pārstāvji vindsērfingā uzrādījuši labus rezultātus starptautiskajā arēnā jaunajiem sportistiem, 2014. gadā iegūstot 5. vietu Eiropas čempionātā un 4. vietu Pasaules čempionātā. J. Jēkabsons stāsta, ka, neskatoties uz īsajām vasarām un kaprīzajiem laikapstākļiem, Techno293 One Design popularitāte aug un aizvien vairāk jauniešu interesējas par iespējām to apgūt kādā no piecām vindsērfinga skolām Latvijā. Iespējams, čempionāta apmeklējums un Liepājā gūtie iespaidi var kalpot par iedvesmu jauniešiem izmēģināt spēkus šajā sporta veidā arī pašiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas