Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Policija sākusi kriminālprocesu par autobraucēja nāvi trasē Tukums

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par autobraucēja nāvi svētdien autotrasē Tukums, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumiem pret personas veselību. Tajā skaidros autobraucēja nāves iemeslus un ar pasākumu saistītos apstākļus.

Saskaņā ar pasākuma organizatoru policijai sniegto informāciju, autotrasē nav bijušas sacensības, bet treniņbraucieni. Tāpat policija iztaujājusi lieciniekus, kuri norādījuši, ka autobraucējs pirms brauciena sūdzējies par veselības problēmām, norādīja Kalniņa.

Kā vēstīts, portāls Neatkarīgās Tukuma Ziņas ziņoja, ka svētdien autotrasē Tukums norisinājās Vasaras kausa pirmais posms autosprintā, ko varēja vērot arī klātienē. 

"Kā vēsta aculiecinieku informācija, kādam vīrietim - sacensību dalībniekam no Kuldīgas - bija palicis slikti pie auto stūres, tāpēc viņš zaudēja spēju automašīnu vadīt, un tā apgāzusies," ziņoja portāls.

Tikai pēc aptuveni 15 minūtēm ieradās neatliekamā medicīniskā palīdzība, kas konstatēja vīrieša nāvi, par aculiecinieku stāstīto vēstīja portāls. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki palīdzēja mirušo izvilkt no automašīnas. 

"Sacensības ar Latvijas Automobiļu federāciju (LAF) nebija saskaņotas," iepriekš aģentūrai LETA medicīniskās nodrošināšanas jautājumu skaidroja LAF preses pārstāve Zane Lielkāja.

"Sacensību organizatori, kas ir mūsu organizācijas biedri, tos bija pieteikuši kā treniņus, kuros medicīniskās palīdzības brigāde uz vietas nav nepieciešama."

"Tādējādi ir pārkāpti LAF drošības noteikumi. Savukārt treniņos ir jābūt medicīniskās nodrošināšanas minimumam - pirmās medicīniskās palīdzības sniegšanas iespējām," saka Lielkāja, kura piebilst, ka arī organizatora mājaslapā internetā svētdien pasākums reklamēts kā sacensības, kaut arī tika pieteikts kā treniņi.

Ja notikums autotrasē Tukums būtu pieteikts kā sacensības, LAF nesniegtu atļauju tās rīkot bez ātrās medicīniskās brigādes klātbūtnes.

LAF preses pārstāve arī norāda, ka Vasaras kausa pirmais posms autosprintā standarta automašīnām plānots tikai šīs nogalē Smiltenē. Tādējādi organizatori šādā veidā ir pasnieguši maldinošu informāciju.

Tagad sacensību organizatori tiks saukti uz Standarta automobiļu komisijas padomes sēdi, kurā tiks izskatīts notikušā pasākuma jautājums.

 

Top komentāri

Doctor
D
Organizatorus tiesāt! Ja mediķi būtu uz vietas, varbūt cilvēku varētu izglābt!
jānis
j
Ir sākts kriminālprocess, nu tālāk. Cik no šādiem kriminālprocesiem ir nonākuši līdz loģiskām beigām. Kāda jēga?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas