Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Premjers neprasīs Bordāna demisiju; NA to sauc par koalīcijas līguma pārkāpšanu

Premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) ļaus tieslietu ministra amatā darboties no Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA)__ izslēgtajam Jānim Bordānam, kamēr tiks izpildītas viņa pieteiktās reformas maksātnespējas administratoru darba regulējumā. Tikmēr NA to traktē kā koalīcijas līguma laušanu, jo tieslietu ministra amats tajā ir deleģēts viņiem.

NA gan koalīciju nepametīs un samierināsies ar premjera piedāvāto risinājumu un arī piedalīsies koalīcijas darba grupā, ko pēc Dombrovska ierosinājuma veidos Bordāna sākto tieslietu reformu izvērtēšanai un virzīšanai, ceturtdien pēc tikšanās ar premjeru teica NA līderis Raivis Dzintars.

Dombrovskis gan atteicās precizēt, kurš būs tas brīdis, kad Bordāna pieteiktās reformas skaitīsies pieņemtas, pēc kā varētu tikt skatīta NA prasība tieslietu ministra amatā darboties tās virzītajai kandidātei Baibai Brokai.

Premjers uzsvēra, ka ir "gatavs respektēt" koalīcijas līgumā pausto, ka šajā valdībā par Tieslietu ministriju un Kultūras ministriju atbildīga ir NA, taču "tajā pašā laikā ir svarīgi redzēt to, kādā veidā tiek nodrošināta ministra pieteikto reformu virzība". Savukārt Dzintars uzsvēra, ka NA patlaban valdības vadītājs nav gatavs nodrošināt šo pārstāvniecību, bet vien piedāvā par to diskutēt pēc laika.

Dzintars teica, ka NA respektē premjera izvēli, taču "koalīcijas līgums un pamati, uz kuriem veidota šī valdība, pašlaik nav spēkā". Tomēr rīkoties tik radikāli kā rosināt Saeimas balsojumu par neuzticības izteikšanu Bordānam NA neplānojot.

Diena.lv jau ziņoja, ka ceturtdienas rītā pēc tikšanās ar premjeru Bordāns žurnālistiem sacīja, ka Dombrovskim priekšā ir vēsturiska izšķiršanās, vai turpināt tiesiskuma reformas, vai arī "paliekam tajā pašā tvanā, kas ir diezgan ilgus gadus bijis šajā valstī".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas