Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Premjers un ZM valdībai rekomendē nepārsūdzēt tiesas lēmumu Šlesera priežu lietā

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) uzskata, ka nav lietderīgi pārsūdzēt Administratīvās rajona tiesas lēmumu, kas par nelikumīgu atzina savulaik valdības pieņemto lēmumu atļaut izcirst kokus ekspolitiķa Aināra Šlesera (LPP/LC) īpašumā Jūrmalā. Arī Zemkopības ministrija (ZM) otrdien rekomendēs valdību spriedumu nepārsūdzēt.

Premjera viedokli pauda viņa preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Dombrovskis uzsver, ka Vienotība toreiz nav atbalstījusi zemes transformāciju Aināra Šlesera īpašumā Jūrmalā un 2010.gada 2.martā, kad valdībā izskatīja šo jautājumu, Vienotības pārstāvis toreizējais aizsardzības ministrs Imants Lieģis balsoja pret, savukārt toreizējais finanšu ministrs Einars Repše atturējās. Pārējo partiju ministri šo iniciatīvu atbalstīja, pieņemot lēmumu transformēt daļu no zemes īpašuma.

Panke atgādināja, ka Dombrovskis šajā valdības sēdē nepiedalījās, jo atradās komandējumā ārpus valsts. Toreiz valdības sēdi vadīja atbildīgās nozares ministrs – zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (Zaļo un zemnieku savienība).

Savukārt Zemkopības ministrijas pārstāvis Kaspars Funts informēja, ka, izvērtējot tiesas spriedumā norādītos argumentus, ZM aicinās valdību otrdien nepārsūdzēt tiesas lēmumu.

Funts norādīja, ka 2010.gada martā ZM, gatavojot Ministru kabineta (MK) rīkojuma projektu par meža zemes transformāciju Jūrmalā, Upes ielā 1a, bija saņēmusi visus nepieciešamos iesaistīto institūciju pozitīvos atzinumus, tostarp Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja un Vides konsultatīvās padomes ieteikumus šā rīkojuma projekta virzīšanai uz izskatīšanu valdības sēdē.

Aģentūras BNS arhīvs liecina, ka valdība pērn 2.martā balsojumā atļāva Šleseram izcirst kokus privātmājas un saimniecības ēku kompleksa būvniecībai kāpu aizsargjoslā.

Valdība lēmumu pieņēma balsojot. Par atļauju izcirst kokus balsoja klātesošie ministri no Tautas partijas – Māris Riekstiņš, Mareks Segliņš un Edgars Zalāns, labklājības ministrs Uldis Augulis (Zaļo un zemnieku savienība, ZZS) un Jānis Dūklavs, kā arī satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (Tēvzemei un Brīvībai/LNNK).

Pret bija toreizējie aizsardzības ministrs Imants Lieģis (Pilsoniskā savienība) un vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), bet balsojumā atturējās finanšu ministrs Einars Repše (Jaunais laiks).

Jau vēstīts, ka valdība otrdien sēdes slēgtajā daļā lems, vai pārsūdzēt spriedumu bijušā politiķa Šlesera priežu lietā, liecina sēdes darba kārtība.

Dombrovskis uzdevis ZM, kas savulaik valdībā virzīja zemes transformācijas atļauju Šlesera īpašumā Jūrmalā, izvērtēt tiesas sprieduma pārsūdzības lietderību. ZM uz valdības sēdi ir jāiesniedz apelācijas sūdzības projekts vai informācija, ka sprieduma pārsūdzēšana nav lietderīga.

Administratīvā rajona tiesa šogad oktobra beigās valdības pieņemto lēmumu saistībā ar zemes transformāciju Jūrmalā ekspolitiķa īpašumā atzina par nelikumīgu. Tiesa atzina, ka teritorija ir krasta kāpa ar vērtīgu biotopu.

Ekspolitiķis Šlesers publiski apliecinājis, ka cīnīsies par tiesībām apbūvēt savu īpašumu Jūrmalā kāpu zonā un tiesas spriedumu pārsūdzēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas