Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Prokuratūrā pasniegtas tieslietu sistēmas Goda zīmes

Ceturtdien Latvijas Republikas Prokuratūrā tika pasniegtas Tieslietu sistēmas Goda zīmes, kuras saņēma trīs prokurori un viens prokuroru izdienas pensionārs, portālu Diena.lv informēja Prokuratūras pārstāve Laura Pakalne.

Apbalvojumus pasniedza ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Tieslietu sistēmas Apbalvošanas padomes sēde notika šā gada 14.novembrī. Izskatot iesniegtos pieteikumus, tika nolemts piešķirt I, II un III pakāpes Goda zīmes.

Tieslietu sistēmas I pakāpes Goda zīmi piešķir par izcilu mūža ieguldījumu Latvijas tieslietu sistēmas attīstībā, demokrātijas un tiesiskuma stiprināšanā Latvijā un pasaulē. Ar I pakāpes Goda zīmi par izcilu mūža ieguldījumu Latvijas tieslietu sistēmas attīstībā, demokrātijas un tiesiskuma stiprināšanā tika apbalvots prokuroru izdienas pensionārs Jāzeps Ancāns.

Tieslietu sistēmas II pakāpes Goda zīmi piešķir par īpaši nozīmīgu ieguldījumu vai sasniegumu tieslietu sistēmas attīstībā, demokrātijas un tiesiskuma stiprināšanā, par īpaši nozīmīgiem zinātniskajiem sasniegumiem tieslietu nozarē, par īpaši nozīmīgu ieguldījumu tieslietu nozares politikas veidošanā un īstenošanā, starpvalstu attiecību veidošanā, judikatūras attīstībā un tiesu sistēmai piederīgo amatpersonu zināšanu un profesionalitātes veicināšanā.

Ar II pakāpes Goda zīmi tika apbalvots Ģenerālprokuratūras Darbības analīzes un vadības departamenta Metodikas nodaļas virsprokurors Guntis Kanaviņš.

Par priekšzīmīgu un godīgu darba pienākumu izpildi tieslietu jomā ar III pakāpes Goda zīmi tika apbalvots Valmieras rajona prokuratūras virsprokurors Guntis Dreija un Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurore Vida Kravcova.

Atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas dienu, pasākuma laikā tika pasniegti arī Latvijas Republikas Prokuratūras Pateicības raksti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas