Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Psihoterapeits: Cenu pieaugums cilvēkiem ir izaicinājums censties nopelnīt vairāk

Cenu pieaugums cilvēkiem ir jauns izaicinājums censties nopelnīt vairāk, biznesa portālam Nozare.lv sacīja psihoterapeits Viesturs Rudzītis.

"Nevienam cilvēkam nepatīk cenu palielināšanās. Protams, ja degvielas cena pieaugs līdz latam, cilvēki protestēs, bet pašnāvību tādēļ neviens neizdarīs. Interesanti, ka degvielas cenu kāpumu no 93 uz 94 santīmiem cilvēki nekā īpaši neatzīmē, bet lata robeža, tas ir kas īpašs," sacīja Rudzītis.

Degvielas cenu viena lata robežas pārvarēšana varētu radīt diskomfortu tiem cilvēkiem, kas piedzīvojuši laikus, kad benzīns maksāja 30 vai 40 santīmus, sacīja Rudzītis.

"Jo degvielas cenas zemākas, jo autovadītājiem labāka oma. Jo augstāka degvielas cena, jo cilvēki vairāk sāk apdomāt, vai braukt ar auto, lietot sabiedrisko transportu vai samesties kopā ar kaimiņu," sacīja pētījumu centra SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš.

Viņaprāt, degvielas cenas pieaugums līdz latam drīzāk varētu būt tikai psiholoģiska robeža, ko nāktos pārvarēt autobraucējiem, kas, pastāvīgi lejot degvielu, piefiksē degvielas cenu kāpumu vai kritumu.

"Arī tad, ja degvielas cena pārsniegs lata robežu, revolūcijas nebūs," sacīja Kaktiņš, vienlaikus norādot, ka cenu pieaugums kopumā sabiedrībā rada diskomfortu - jo cilvēks mazāk var atļauties tērēt, jo nelaimīgāks viņš jūtas.

Kā ziņots, Latvijas degvielas tirgotāji pieļauj, ka naftas un naftas produktu cenas varētu turpināt augt, un netiek izslēgta iespēja, ka degvielas litra cena šogad varētu pārsniegt viena lata robežu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas