Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Reklamēties potenciālajām RD vēlēšanām partijas pagaidām var bez ierobežojumiem

Neskatoties uz to, ka atsevišķas partijas jau sākušas aģitāciju potenciālajām Rīgas domes vēlēšanām, patlaban likums partijām nekādus aģitācijas ierobežojumus neparedz.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, ja republikas pilsētas dome vai novada dome tiek atlaista, priekšvēlēšanu aģitācijas periods ir laiks no vēlēšanu izsludināšanas dienas līdz vēlēšanu dienai.

Laikā periodā no vēlēšanu izsludināšanas dienas līdz vēlēšanu dienai partijām ir noteikti ierobežojumi un aizliegumi priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanai un izplatīšanai. 

Savukārt ārpus priekšvēlēšanu aģitācijas perioda laika uz izvietoto politisko reklāmu nav attiecināmi priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanas noteikumi un ierobežojumi.

Izmaksas, kas partijai radušās saistībā ar patlaban izvietoto politisko reklāmu, būs jāatspoguļo attiecīgās partijas gada pārskatā par 2020.gadu.

Jau ziņots, ka vakar trešo reizi pēc kārtas nenodrošinot kvorumu sēdes norisei, Rīgas domes deputāti ir radījuši tiesisku pamatu Saeimai lemt par domes atlaišanu.

Saskaņā ar likumu Par pašvaldībām, trīs pēc kārtas nenotikušas sēdes ir viens no iemesliem, kas Saeimas deputātiem dod iespēju lemt par konkrētās pašvaldības domes atlaišanu.

Tikmēr atsevišķas partijas jau sākušas reklamēt savus potenciālos pārstāvju Rīgas pašvaldībām. Patlaban vērienīgāko aģitāciju izvērsusi apvienība Attīstībai/Par!, kura vides un radio reklāmās slavē savu Rīgas mēra kandidātu, Saeimas deputātu un Aizsardzības ministrijas parlamentāro sekretāru Mārtiņu Staķi.

Top komentāri

vēlētājs
v
Tiem deputātiem, kuri ir patreizējā Rīgas Domē, nākamajās vēlēšanās kandidēt jāaizliedz. Ja jau ar likumu izbrāķēts un atlaists, tad lai paliek vienu sasaukumu malā un padomā. Ja ļauj kandidēt, tad jau vajag izvērtēt, kurš patreizējā sasaukumā ir labs un derīgs deputāts un kuri ir tie sliktie un nedrīgie. Labos un derīgos tad nemaz neatlaiž, bet atlaisto slikto vietā pievēl klāt trūkstošos.
Latvju puika
L
Nost ar krievu okupantiem !
Kika
K
Visas Rigas stabi piebăzti ar Staķa bildem. Pa radio uz nerviem kritošas reklamas. Tapat kā savulaik Grigulei
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas