Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas 1. slimnīcu pārveidos par stacionāru arī Covid-19 pacientu aprūpei

SIA Rīgas 1. slimnīca, kurā pašlaik tiek sniegti pārsvarā ambulatori pakalpojumi, piemēram, speciālistu konsultācijas un dažādi izmeklējumi, pārveidos par stacionāru arī Covid-19 pacientu aprūpei, portālu Diena informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa. Plānotos darbus trešdien, 20. janvārī, attālinātas tikšanās laikā pārrunāja Rīgas pašvaldības un Veselības ministrijas pārstāvji.

Rīgas 1. slimnīcā pašlaik tiek veikti pārbūves darbi, kā arī galvaspilsēta apzina iespējas slimnīcai piesaistīt papildu personālu. 

Plānots, ka  jau nākamās nedēļas beigās Rīgas 1. slimnīcā varēs izvietot pirmos Covid-19 pacientus. Kopumā iecerēts stacionārā izvietot 50 gultas vietas Covid-19 pacientu aprūpei.

Mārtiņš Staķis atzina, ka "ir izdevies operatīvi atsaukties Veselības ministrijas aicinājumam. Rīga paveikusi nepieciešamos priekšdarbus, lai Rīgas 1. slimnīcu sagatavotu jaunas funkcijas veikšanai – stacionāro pakalpojumu sniegšanai, nodrošinot Covid-19 pacientu gultas jau tuvākajā laikā.”

Daniels Pavļuts tikmēr uzsvēra, ka "Rīgas sniegtais atbalsts Covid-19 pacientu aprūpē palīdzēs arī mūsu lielajām universitātes slimnīcām, kurās šobrīd strauji pieaug pacientu skaits smagā stāvoklī un ikdienu norit cīņa par cilvēku veselību un dzīvību.”

Rīgas mērs un veselības ministrs pārrunāja arī galvaspilsētas lomu visaptverošās vakcinācijas procesā. Veselības ministrijas pārstāvji apliecināja, ka sadarbosies ar pašvaldību vakcinēšanās procesā un dalīsies savā pieredzē.

Slimību profilakses un kontroles centra dati liecina, ka Rīgā 14 dienās reģistrēts 601 jauns Covid-19 saslimšanas gadījums uz 100 000 iedzīvotāju, vidēji Latvijā - 669 jauni saslimšanas gadījumi.

Apzinoties sarežģīto situāciju, vēl pagājušā gada oktobrī tika izveidota darba grupa un uzsākts darbs pie rīcības plāna gadījumam, ja Rīgas 1.slimnīcai būs jāiesaistās Covid-19 pacientu stacionārā ārstēšanā. Tika izvērtētas infrastruktūras iespējas, apzināti resursi un vajadzības, 2020.gada 2. novembrī sagatavotie priekšlikumi tika iesniegti Rīgas domes Labklājības departamentam. Turpmāk tika veikti nepieciešamie sagatavošanās darbi, lai slimnīca spētu uzņemt ar Covid-19 pozitīvus pacientus.

Šī gada 15.janvārī Rīgas 1.slimnīca parakstījusi līgumu ar Nacionālo veselības dienestu par stacionāro pakalpojumu sniegšanu Covid-19 pacientiem.

"Mūsu pienākums šajā grūtajā laikā – izmantojot Rīgas 1.slimnīcas iespējas, augsti kvalificēta un atsaucīga personāla pieejamību, sniegt pilnvērtīgu medicīnisko palīdzību Covid-19 pacientiem, kuri ir saņēmuši sākotnējo ārstēšanu. Ņemot vērā situāciju valstī, mūsu iniciatīvas mērķis ir atslogot kolēģus universitātes slimnīcās, sniegt savu artavu cīņā ar pandēmiju," atzīmēja Rīgas 1.slimnīcas valdes priekšsēdētāja, ārste anestezioloģe, reanimatoloģe, transfuzioloģe Natālija Zlobina.

Covid-19 pacientu stacionāras ārstēšanas nodaļas izveidošanai tiks pārprofilētas divas dienas stacionāra nodaļas, izveidojot 50 gultas. Nodaļas darbu vadīs ārste anestezioloģe reanimatoloģe Marina Šuvalova, kurai ir ilggadēja darba pieredze LIC intensīvās terapijas un reanimācijas nodaļā.

"Diemžēl vidēji katrs piektais līdz desmitais Covid-19 pacients nokļūst slimnīcā ar vidēju vai ar smagu klīnisko gaitu, kas prasa ārstēšanu daudzprofilu stacionārā ar visu diennakti pieejamu ārstniecības personālu. Ja pacients ir vidēja smaguma un stabils, to iespējams pārvietot tālākai ārstēšanai, atbrīvojot vietu citam akūtam pacientam daudzprofilu klīniskā stacionārā. Rīgas 1. slimnīcā turpināsim ārstēšanu, sniedzot viņam nepieciešamo atbalstošo terapiju, sakarā ar pacienta pamatslimību Covid-19 un blakus saslimšanām. Neskatoties uz noslodzi, slimnīcas dažādu specialitāšu ārsti, aprūpes un atbalsta personāls atsaucīgs palīdzēt no savas pamatdarba brīvajā laikā," stāsta Šuvalova

pievienotas pēdējās piecas rindkopas 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas