Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +19 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 15. septembris
Sandra, Gunvaldis, Gunvaris, Sondra

Rinkēvičs aicina atcelt Ukrainai noteiktos ierobežojumus ieroču izmantošanai pret Krieviju

Jāatceļ Ukrainai noteiktie ierobežojumi ieroču izmantošanai pret Krieviju, pēc Krievijas raķešu trieciena Ukrainas pilsētai Poltavai paziņojis Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Viņš norādījis, ka šis ir kārtējais gadījums, kas pierāda, ka nepieciešams atcelt visus Ukrainai noteiktos ierobežojumus, lai tā varētu izmantot visus ieročus pret Krieviju.

Rinkēvičs uzsvēris, ka šajā gadījumā nav runa par eskalāciju, bet par nevainīgu cilvēku izdzīvošanu.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Krievijas raķešu triecienā otrdien Poltavā nogalināts vismaz 41 cilvēks, bet 180 ievainoti, paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Krievi uz pilsētu izšāvuši divas ballistiskās raķetes. Viena no tām daļēji sagrāvusi kādu no Sakaru institūta ēkām, bet otra trāpījusi blakus esošajai slimnīcai.

Ukrainas Aizsardzības ministrija norādījusi, ka starp gaisa trauksmes izsludināšanu un raķešu eksplozijām bijis tik īss laika sprīdis, ka ļaudis nav paspējuši nokļūt bumbu patvertnēs.

Zem sagrautās Sakaru institūta ēkas gruvešiem atrodas daudz cilvēku. Šobrīd glābējiem izdevies zem drupām atrast 11 izdzīvojušos.

Glābšanas darbi turpinās.

Tikmēr, vēršoties pie Rietumu sabiedrotajiem, Zelenskis kārtējo reizi norādījis, ka Ukrainai, lai apturētu krievu teroru, nepieciešamas zenītartilērijas sistēmas un to raķetes, kas joprojām bez pielietojuma guļ rietumvalstu noliktavās.

Viņš arī kārtējo reizi uzsvēris, ka Kijivai beidzot nepieciešama atļauja izmantot Rietumu ieročus tālas distances triecieniem Krievijas teritorijā, no kurienes krievu teroristi raida raķetes uz Ukrainu.

Viss minētais "nepieciešams tagad, nevis kaut kad vēlāk," uzsvēris Zelenskis. "Katra vilcināšanās diena diemžēl ir cilvēku bojāeja."

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Aprit gads Siliņas vadītajai valdībai

Šodien aprit gads, kopš strādā ''Jaunās vienotības'' (JV) politiķes Evikas Siliņas vadītā valdība, kas ir 42. Ministru kabineta sastāvs Latvijā un 22. kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas