Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Rinkēvičs aicina Turkmenistānas kolēģi izmantot Jauno Zīda ceļu

Jāizmanto tās iespējas, ko piedāvā Eiropas Savienības (ES) Centrālāzijas stratēģija, gan arī jaunas iniciatīvas, piemēram, Jaunais Zīda ceļš, kas ļautu savienot Baltijas un Centrālāzijas reģionus abpusēji izdevīgai ekonomiskai sadarbībai. Tā tikšanās laikā Bonnā ar Turkmenistānas vicepremjeru – ārlietu ministru Rašidu Meredovu - uzsvēra ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Sarunā E.Rinkēvičs uzsvēra Latvijas ieinteresētību attiecību attīstībā ar Turkmenistānu un Centrālāzijas reģiona kopumā. "Turkmenistānai ir svarīga loma gan situācijas Afganistānā normalizēšanā, gan ekonomikas un enerģētikas saišu stiprināšanā starp Eiropu un Centrālāziju. Jāizmanto tās iespējas, ko piedāvā ES Centrālāzijas stratēģija, gan arī jaunas iniciatīvas, piemēram, Jaunais Zīda ceļš, kas ļautu savienot Baltijas un Centrālāzijas reģionus abpusēji izdevīgai ekonomiskai sadarbībai. Latvija vēlas, lai Centrālāzijas reģiona lomai tiktu ierādīta pienācīga vieta 2012.gada maijā plānotajā NATO samitā Čikāgā," pauda Latvijas ārlietu ministrs.

R.Meredovs izteica gandarījumu par labajām attiecībām ar Latviju. Svarīgu impulsu šo attīstību attīstībai deva Latvijas prezidenta Valda Zatlera vizīte Ašhabadā 2008.gadā. Ministri bija vienisprātis par nepieciešamību turpināt iesākto darbu, stiprinot gan līgumtiesiskās attiecības abu valstu starpā, organizējot regulāras konsultācijas starp Ārlietu ministrijām un sadarbojoties starptautisko organizāciju ietvaros. Tiešas aviosatiksmes atklāšana starp Rīgu un Ašhabadu ļautu stiprināt ne vien biznesa saites, bet arī kontaktus starp abu valstu iedzīvotājiem, atzīmēja E.Rinkēvičs.

Turkmenistānas ārlietu dienesta vadītājs pauda gatavību iecelt nerezidējošu Turkmenistānas vēstnieku Latvijā, kas arī kalpotu starpvalstu attiecību attīstībai. Valsts prezidenta vārdā E.Rinkēvičs apstiprināja agrāk izteikto ielūgumu Turkmenistānas prezidentam Gurbanguli Berdimuhamedovam apmeklēt Latvijā oficiālā vizītē 2012.gadā. R.Maredovs atbildēja, ka Turkmenistānas valsts vadītājs ar prieku izmantos šo iespēju.

Ārlietu ministri pārrunāja situācijas attīstību Afganistānā. Turkmenistānas ārlietu ministrs pauda savas valsts gatavību veicināt dialogu un samierināšanās procesu starp dažādu Afganistānas spēku pārstāvjiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas