Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rinkēvičs: Ir jāsniedz visa veida palīdzība Ukrainai, lai tā uzvarētu karā pret Krieviju

Ir jāsniedz visa veida palīdzība Ukrainai, lai tā ne tikai aizsargātos pret Krieviju, bet arī spētu atgūt pazaudētās teritorijas un ilgtermiņā uzvarēt okupantus, šodien preses konferencē pēc tikšanās ar Polijas, Lietuvas, Igaunijas ārlietu ministriem sacīja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Rinkēvičs Rīgā tikās ar Igaunijas ārlietu ministru Urmasu Reinsalu, Lietuvas ārlietu ministru Gabrieļu Landsberģi un Polijas ārlietu ministru Zbigņevu Rau. Igaunijas, Latvijas, Lietuvas un Polijas ārlietu ministri  parakstīja kopīgu deklarāciju par sadarbības padziļināšanu reģionā.

Rinkēvičs norāda, ka šis līgums paplašinās sadarbības iespējas un kooperāciju starp valstu ārlietu ministriem. Ministrs norāda, ka Latvijai, Igaunijai, Lietuvai un Polijai ir kopīgas intereses gan palīdzības sniegšanas jautājumos Ukrainai, gan arī citās jomās, piemēram, enerģētikā un transporta nozarē.

Ministrs uzsver, ka tikšanās laikā tika apspriestas palīdzības iespējas Ukrainai. Tāpat amatpersonas vienojās par ciešāku sadarbību NATO.

Ministri uzskata, ka gaidāmajā NATO samitā Viļņā ir svarīgi, lai Zviedrija un Somija kļūtu par NATO dalībvalstīm. Tāpat Rinkēvičs uzsver, ka tiks strādāts arī pie tā, lai NATO un Ukrainas attiecības iegūtu jaunu kvalitatīvu veidolu.

Arī Igaunijas ārlietu ministrs uzsver, ka rietumvalstīm ir jārīkojas ātri, lai Ukraina varētu uzvarēt šajā karā. Tāpat viņš uzskata, ka turpmākajos soļos ir jāturpina Krievijas izolēšana un nav pieļaujama situācija, kad noteiktās sankcijas tiek apietas, līdz ar ko ir svarīgi, lai tiktu darīts viss, lai šādu iespēju būtu pēc iespējas mazāk.

"Šī briesmoņa sirds ir ekonomika, un mēs neesam to pietiekami ievainojuši," uzsver Igaunijas ārlietu ministrs, papildinot, ka Krievijas naftas produktiem varētu būt noteikti papildus cenu griesti.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas