Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Robežsardze: Pašlaik tiek fiksēti intensīvāki robežas šķērsošanas mēģinājumi vienas dienas laikā

Pašlaik tiek fiksēti intensīvāki robežas šķērsošanas mēģinājumi vienas dienas laikā, intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" pavēstīja Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts.

"Novērojam, ka ir atsevišķi, punktveida mēģinājumi vienā dienā veikt masīvākus migrantu mēģinājumus šķērsot robežu. Skaidrs, ka ne paši viņi atnāk. Tas tiek organizēts. Bet redzam, ka viena diena tiek izraudzīta intensīviem robežpārkāpēju mēģinājumiem šķērsot robežu," teica Pujāts.

Viņš pieļāva, ka ar šādiem mēģinājumiem varētu tikt testētas Latvijas spējas reaģēt. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka pašlaik "sistēma strādā", robežsargi ar saviem pienākumiem tiek galā.

Mēģinājumi šķērsot robežu tiek fiksēti tikai no Baltkrievijas puses, bet mēģinājumi iekļūt no Krievijas Latvijā teju nav fiksēti.

Pujāts akcentēja, ka svarīgi ir ne tikai pabeigt robežas izbūvi, bet to arī aprīkot ar tehniskajiem līdzekļiem.

Runājot par cilvēkiem, kuri mēģina nelikumīgi iekļūt Latvijā, Pujāts teica, ka pamatā var runāt gados jauniem vīriešiem, kuri nāk no dažādām valstīm, kuras atrodas Āfrikā, Āzijā, Dienvidamerikā.

Robežsardzes priekšnieks norādīja, ka neviens no pieķertajiem Latvijas nevēlas palīdzību, viņi vēlas nelikumīgi iekļūt valstī, lai nokļūtu Vācijā un tur pieprasītu patvērumu, iegūtu sociālās garantijas. "Mērķis ir tikt līdz sapņu zemei," sacīja Pujāts.

Jau vēstīts, ka, palielinoties nelegālās imigrācijas spiedienam, no 13.marta līdz 12.septembrim atkal ir spēkā pastiprinātā robežapsardzības sistēmas darbības režīms Latvijas-Baltkrievijas pierobežā.

Pērn no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 13 863 cilvēki, bet humānu apsvērumu dēļ uzņemti 428 cilvēki. Savukārt 2022.gadā tika novērsti 5286 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, savukārt 217 cilvēkiem humānu apsvērumu dēļ robežas šķērsošana netika liegta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas