Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Saeimas deputāti sastrīdas par ārkārtas sēdes pārtraukšanu

Saeimas deputāti trešdien vakarā nespēj nonākt pie vienota redzējuma par to, kad pārtraukt plkst.9 sākto ārkārtas sēdi, kurā tiek izskatīta 2020.gada valsts budžeta pakete.

Piesakot kārtējo priekšlikumu izsludināt sēdes pārtraukumu, deputāts Ivars Zariņš (S) solīja, - ja koalīcija nepiekritīs izsludināt sēdes pārtraukumu, opozīcijas deputāti parūpēsies par to, lai sēdi, kas jau raksturojama kā farss, padarītu par vēl lielāku farsu.

Deputāts Raivis Dzintars (NA) uz to atbildēja, sakot - ja opozīcija nenodarbotos ar demagoģiju, sēdi varētu noslēgt laicīgi, to atsākot rīt. "Tā kā tas nenotiek, mēs esam spiesti strādāt ilgāk," teica Dzintars.

Attīstībai/Par! frakcijas priekšsēdētājs Daniels Pavļuts negatīvi novērtēja to, ka pieredzējuši politiķi Saeimas sēdi padara par farsu. Politiķis akcentēja, ka sēdes mērķis ir skatīt 2020.gada valsts budžetu, nevis pierādīt, ka kāds nenogurs. Pavļuts akcentēja, ka pašlaik ir izskatīta mazāk nekā desmitā daļa no visiem priekšlikumiem, un viņš aicināja tālāk produktīvi strādāt, izskatot pēc iespējas vairāk priekšlikumu.

Parlamentārietis Mārtiņš Bondars (AP) lūdza neļaunoties uz daļu Saeimas kolēģu, jo vakar sācies pilnmēness. "Es esmu par pārtraukumu brīdī, kad tiks paveikts kaut kāds darbs. Nav normāli, ka vienas dienas laikā izskatīti tikai 35 priekšlikumi. Jāpiekrīt, ka te pilnmēness ietekmējis tik ļoti dažu cilvēku psihi, ka viņi nevis strādā, bet "gaudo pretim Mēnesim"," izteicās Bondars.

"Kāda mums bija saruna pēc 2016.gadā notikušas ilgās budžeta sēdes? Nekad vairs nerīkot tādas sēdes!" par toreizējās koalīcijas vienošanos atgādināja deputāts Māris Kučinskis (ZZS), mudinot meklēt kompromisu par budžeta pieņemšanas procedūru.

Kučinskis sacīja, - ja koalīcija paļaujas uz to, ka opozīcija piekusīs, tad tā nenotiks. "Šis būs pilnmēness budžets, un tas ir slikti. Nekas labs no garām sēdēm nav bijis. 2016.gadā nekā laba ilgajā sēdē nebija. Toreiz nebija Gobzema, bet bija milzīgs opozicionārs Bondars, kurš runāja par visiem priekšlikumiem, kā arī Juris Viļums, kurš norunāja par 600 priekšlikumiem. Savukārt Valdis Kalnozols sēdē labi atpūtās," atgādināja Kučinskis.

Viņaprāt, tas, kāpēc sēde un debates tik ļoti ievilkušās, saistīts ar to, ka koalīcija "pārāk brutāli pārrulēja visiem pāri".

"Bijušie Rīgas domes deputāti no Jaunās konservatīvās partijas! Vai jums šī situācija neko neatgādina?" ilgstošās pašvaldības sēdes koalīcijai atgādināja deputāte Regīna Ločmele-Luņova (S). Viņa uzsvēra, ka tas, ko patlaban dara koalīcija, esot mēģinājums samazināt demokrātijas sasniegumus Latvijā.

Deputāts Artuss Kaimiņš (KPV LV) aicināja opozīciju noticēt koalīcijai, ka "neviens neplāno strādāt visu nakti". Viņš uzsvēra, ka mērķis ir tikt tālāk ar priekšlikumu izskatīšanu.

Debates par sēdes pārtraukumu patlaban aizņem vairāk laika nekā darbs pie likumprojektiem.

Top komentāri

Ja nav karastāvoklis,
J
tad vajadzētu pieturēties pie saporātīga darba laika
13.Saeima ir stulba?
1
Bondarsd izteicās, ka pieņemt likumus, kurus paši nevar izpildīt, ir stulbi. Veselības finansēšanas likuma grozījumus 2018.gada 13.decembrī pieņēma šis parlaments. "Par" nobalsoja visi klātešošie deputāti, tostarp, arī Bondars. Ja Bondars šobrīd apgalvo, ka šo likumu pieņemt bija stulbi, no tā izriet, ka šis parlamenta sasukums ir stulbs. Vai ir gudri turpināt dzīvot ar stulbu parlamentu?
Šturmēšana ir stulba
Š
tas nav normāls darbs, bet cilvēku čakarēšana
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas