Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Sākta Ekonomikas ministrijas ēkas fasādes atjaunošana

VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) sākuši Ekonomikas ministrijas (EM) ēkas Rīgā, Brīvības ielā 55, fasādes atjaunošanu un konstrukciju stiprināšanu, aģentūru LETA informēja VNĪ valdes priekšsēdētājs Andris Vārna.

Darbu gaitā tiks atjaunota ēkas fasāde, balkoni, atsevišķas pagraba pārseguma konstrukcijas, kā arī sakārtots jumts.

"Projektā strādājam pēc Projektē un būvē principa, tā mērķis tiek sasniegts ātrāk, jo būvniecības ieceres izstrādi, autoruzraudzību un būvdarbus veic viens uzņēmējs - projektā nav pārrāvumā papildus iepirkumam būvdarbiem, vienlaikus būtiski samazinās pasūtītāja riski, jo ir skaidri noteikta iesaistīto pušu sadarbība un sabalansēta savstarpējā atbildība," norādīja Vārna.

Ēkā šobrīd sākti fasādes atjaunošanas darbi Ģertrūdes ielas pusē atbilstoši saskaņotajai apliecinājuma kartei, taču turpinās projektēšanas darbi ēkas pagalma fasādes, jumta, logu un caurbrauktuves pārseguma, sētas un balkonu atjaunošanas darbiem. Visus būvdarbus plānots pabeigt līdz nākamā gada nogalei.

Par projektēšanas, autoruzraudzības un būvdarbu veikšanu noslēgts līgums ar personu apvienību SIA Delta Construction un SIA SCM Latvia. Līguma summa ir 1,34 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Vienlaikus notiek darbs pie EM un tās padotībā esošo iestāžu centralizācijas vienotās telpās Rīgā, Elizabetes ielā 2. 

"Neatkarīgi no nākotnes scenārija saistībā ar ēku Brīvības ielā 55 pašreiz veiktie ieguldījumu tikai vairos tās vērtību," norādīja Vārna.

Pērn otrajā pusē Ministru kabinetā pieņemts zināšanai konceptuālais ziņojums par EM un tās padotībā esošo iestāžu - Konkurences padomes, Centrālās statistikas pārvaldes, Būvniecības valsts kontroles biroja, SIA Latvijas Nacionālais akreditācijas birojs, Patērētāju tiesību aizsardzības centra un a/s Publisko aktīvu pārvaldītājs Possesor iespējamo pārcelšanos uz vienotām telpām ēkā Rīgā, Elizabetes ielā 2, un pieņemts lēmums veikt nepieciešamās darbības ēkas Brīvības ielā 55 fasādes atjaunošanai. 

EM un tās padotībā esošo iestāžu vienoto biroju Elizabetes ielā 2 VNĪ piedāvā veidot kā modernu uz "aktivitātēm bāzētu" biroju. Koncepts tiek balstīts uz aktivitātēm, kas ir pielāgots konkrēta cilvēka un konkrētas cilvēku grupas vajadzībām. Darba vidē tiks ievērots līdzsvars zonējumā, proti, plānotas atvērtās telpas, tikšanās telpas un telpas, kur koncentrēties un strādāt individuāli.

VNĪ šobrīd īsteno 85 infrastruktūras attīstības projektus apmēram 180 miljonu eiro apmērā un strādā pie 25 jaunām projektu idejām. Uzņēmums nodrošina profesionālu nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un pārvaldību apmēram 450 nekustamajiem īpašumiem ar 1200 ēkām 1,1 miljona kvadrātmetru platībā un vairāk nekā 4000 zemes īpašumu 10 miljonu kvadrātmetru platībā. Uzņēmums dibināts 1996. gadā, tā 100 % akcionārs ir Finanšu ministrija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas