Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Saulīte: CVK cītīgi, atbildīgi un kvalitatīvi strādājusi, sakārtojot vēlēšanu organizēšanu

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) ir cītīgi, atbildīgi un kvalitatīvi strādājusi, sakārtojot vēlēšanu organizēšanas lietas, otrdien Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēdē pauda CVK priekšsēdētāja Kristīne Saulīte.

Viņa uzsvēra, ka pašreizējais CVK jaunais sastāvs pērn sāka strādāt "pilnīgi tukšā iestāde bez kādām sistēmām, bez struktūras un bez atbalsta". Cītīgi, atbildīgi un kvalitatīvi strādājot, gada laikā izveidota jauna komanda, sakārtotas iekšējās un ārējās lietas attiecībā uz vēlēšanu organizēšanu, atzīmēja CVK vadītāja.

Kopā ar Valsts pārvaldes komisijas atbalstu nodrošināta raita un kvalitatīva Eiropas Parlamenta vēlēšanu norise, reizē CVK mācīsies no gūtās pieredzes, kā tālāk "iet uz priekšu", pauda Saulīte.

Uz pašvaldību vēlēšanām Valsts reģionālās attīstības aģentūras atbildībā būs sagatavota vēlēšanu vadības sistēma, kas būs kā dažādas vēlēšanas un tautas nobalsošanas ietveroša vēlēšanu platforma, jau iepriekš intervijā aģentūrai LETA pauda vēlēšanu komisijas vadītāja.

Saulīte komisijas sēdē pozitīvi novērtēja, ka iecirkņu darbā iesaistījās arī ap 300 jauniešu no augstskolām, kas pirmo reizi ļāva Rīgas vēlēšanu iecirkņiem komisijām nokomplektēt sastāvu ar pirmo piegājienu.

CVK priekšsēdētājas vietniece Baiba Veisa informēja, ka EP vēlēšanu organizēšanā varētu būt ieekonomēti ap 200 000 eiro galvenokārt preču un pakalpojumu sadaļā. Iespējams, ietaupītā summa pēc galīgajiem aprēķiniem vēl pieaugs.

Veisa uzsvēra arī vairāku citu valsts iestāžu iesaisti vēlēšanu un ar to saistīto procesu nodrošināšanā.

Saulīte, invalīdu un viņu draugu apvienības "Apeirons" pārstāvis un deputāti sēdē aktualizēja arī nepieciešamību turpināt uzlabojumus, lai lielākā skaitā nodrošinātu vēlēšanu iecirkņu pieejamību cilvēkiem ar invaliditāti un vecāka gada gājuma iedzīvotājiem.

Kā ziņots, CVK pirmdien apstiprinājusi EP vēlēšanu rezultātus. Par vēlēšanu rezultātu apstiprināšanu balsoja seši CVK locekļi, bet trīs atturējās.

Trīs CVK locekļi no savas puses kritizējuši komisijas "neiesaistīšanu" EP vēlēšanu balsu apkopošanas procesā. CVK vadība gan šos pārmetumus pēc būtības noraida.

Atbilstoši CVK apstiprinātajiem rezultātiem no "Jaunās vienotības" EP ievēlēti Valdis Dombrovskis un Sandra Kalniete, bet no Nacionālā apvienības - Roberts Zīle un Rihards Kols.

"Latvijas attīstībai" pārstāvēs Ivars Ijabs, "Apvienoto sarakstu" - Reinis Pozņaks, "Progresīvos" - Mārtiņš Staķis, "Saskaņu" - Nils Ušakovs, bet partiju "Latvija pirmajā vietā" - Vilis Krištopans.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas