Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sestdien reģistrēti 58 Covid-19 saslimšanas gadījumi; viens cilvēks miris

Pagājušajā diennaktī reģistrēti 58 jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Aizvadītajā diennaktī arī mirusi ar Covid-19 inficēta persona vecuma grupā no 70 līdz 75 gadiem.

Vislielākais jaunu inficēto gadījumus skaits pagājušajā diennaktī konstatēts Rīgā, kur saslimuši vairāk nekā 30 cilvēki. Rīgā patlaban ir 821 ar Covid-19 inficēta persona. Tāpat Covid-19 turpina izplatīties Vecpiebalgas novadā, kur pagājušajā diennaktī atklāti vairāk nekā 10 jauni gadījumi, kopējam inficēto skaitam sasniedzot 69 cilvēkus. Arī Daugavpilī atklāti nedaudz vairāk nekā desmit jauni gadījumi - kopumā pilsētā ir 306 Covid-19 slimnieku.

Pēdējās diennakts laikā veikti 2690 Covid-19 izmeklējumi, tikmēr līdz šim Latvijā kopumā veikts 390 971 izmeklējums, saslimušas 3450 personas, bet 1329 - izveseļojušās.

Mikroblogošanas vietnē Twitter Veselības ministrijas galvenais infektologs, profesors Uga Dumpis, komentējot testu skaita samazināšanos brīvdienās, skaidro, ka darba dienās daļu testu veic mērķtiecīgās plānotās pārbaudēs slimnīcās, pansionātos un uzņēmumos. Viņš uzsvēra, ka testi cilvēkiem ar slimības simptomiem vai arī slimnieku kontaktpersonām tiek veikti katru dienu, tāpēc attiecība pozitīvie/testētie esot ļoti mainīga un to jāizvērtē ilgstošā periodā.

Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem pagājušajā diennaktī bijis 2,1%. SPKC iepriekš skaidrojis, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 3% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Detalizētāku informāciju par jaunajiem saslimšanas gadījumiem SPKC sola publicēt vēlāk.

Vadoties pēc Nacionālā veselības dienesta datiem, pagājušajā diennaktī stacionēti kopumā septiņi Covid-19 pacienti. Kopumā stacionāros ārstējas 72 pacienti, no kuriem 66 ar vidēji smagu slimības gaitu, bet seši ir ar smagu slimības gaitu. Kopumā no stacionāra izrakstīti 284 pacients, starp kuriem ir gan atlabušie, gan mirušie.

pievienota 3.rindkopa

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas