Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Skatītākā filma Latvijā pērn - Vāģi 2, kino apmeklētāju mazāk nekā Lietuvā un Igaunijā

Skatītākās filmas godu Latvijā pērn izcīnījusi animācijas filma Vāģi 2, liecina Nacionālā kino centra (NKC) apkopotā statistika. Savukārt kino apmeklētāju skaits Latvijā ir zemākais Baltijas valstu vidū - 2,061 miljons, kamēr Igaunijā kinoteātri uzņēmuši 2,471 miljonu apmeklētāju, bet Lietuvā - 3,2 miljonus.

Skatītāko filmu Top 3 Baltijas valstīs atšķiras, tomēr Vāģi 2 iekarojuši goda pjedestālu gan Latvijā, kur to noskatījušies teju 76 tūkstoši interesentu, gan Igaunijā (2.vieta - 89,8 tūkstoši apmeklētāju) un Lietuvā (2.vieta - 110,9 tūkstoši apmeklētāju).

Latvijā otrā skatītākā filma pērn bijusi Karību jūras pirāti: Svešajos krastos, ko kinoteātros noskatījušies 75,5 tūkstoši iedzīvotāju, bet trešajā vietā - animācijas filma Rio ar 62,4 tūkstošiem apmeklētāju. Skatītāko filmu desmitniekā iekļuvušas arī tādas filmas kā Kung Fu Panda 2, Smurfi, Paģiras 2, Sapinušies, Harijs Poters un Nāves dāvesti: Otrā daļa, Džonijs Anglis atgriežas un Krēslas sāgas filma Rītausma: 1.daļa.

Igaunijā par skatītāko filmu ar 94,6 tūkstošiem apmeklējumu pērn kļuvusi Karību jūras pirāti: Svešajos krastos, otrajā vietā ir Vāģi 2, bet trijnieku noslēdz multfilma Sapinušies. Desmitniekā iekļuvusi arī Latvijas un Igaunijas kopražojuma animācijas filma Lote un Mēness akmens noslēpums, kas ierindojas piektajā vietā.

Savukārt Lietuvā par galveno kases grāvēju pārliecinoši kļuvusi pašmāju filma Tads Blinda: leģendas sākums, kas kinoteātros pulcējusi 293 tūkstošus skatītāju, nākamajās vietās atstājot Vāģus 2 un Kung Fu Pandu 2.

Vidējā biļešu cena pērn visaugstākā bijusi Igaunijas kinoteātros - 4,1 eiro (2,88 lati), Latvijā biļetes maksājušas vidēji 4,07 eiro (2,86 lati), bet Lietuvā - 3,62 eiro (2,54 lati).

Latvijā ir arī mazākais kino izrādīšanas vietu skaits - 26, kamēr Igaunijā kino var apmeklēt 49 vietās, bet Lietuvā - 45. Kinoteātru skaits Latvijā saglabājies nemainīgs - 17, kamēr Igaunijā ir 12 kinoteātru, bet Lietuvā - veseli 42.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas