Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

SM nākamā gada budžetā prioritārajiem pasākumiem prasa 145,52 miljonus eiro

Satiksmes ministrija (SM) 2021.gada budžetam iesniegusi Finanšu ministrijai (FM) pieprasījumu prioritārajiem pasākumiem 145,52 miljonu eiro apmērā, aģentūrai LETA pauda ministrijas pārstāve Vineta Kleine.

Viņa norādīja, ka SM definētie trīs galvenie prioritārie pasākumi 2021.gadā ir dotācija sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem, finansējums dzelzceļa publiskajai infrastruktūrai un autoceļu sakārtošanas programma 2014.-2023.gadam (valsts autoceļu uzturēšana un atjaunošana).

Satiksmes ministrija ir iesniegusi Finanšu ministrijā pieprasījumu prioritāro pasākumu īstenošanai 2021.gadā 145 520 447 eiro apmērā.

Jau ziņots, FM sākusi apkopot ministriju priekšlikumus par prioritārajiem pasākumiem 2021.gada budžetā un šo pasākumu īstenošanai nepieciešamo finansējumu.

Atbilstoši 2021.gada budžeta pieņemšanas grafikam, ministrijām līdz trešdienai, 8.jūlijam, bija jāiesniedz FM priekšlikumi par prioritārajiem pasākumiem un to īstenošanai nepieciešamo finansējumu.

Patlaban gan nav zināms, cik daudz un kādās jomās papildus finansējums tiek prasīts, bet ministriju iesniegtā informācija tiks apkopota un analizēta. FM par ministriju kopējo pieprasīto finansējumu varētu informēt nākamnedēļ.

Iepriekšējos gados ministriju budžeta vēlmes tuvojās miljardam eiro. Piemēram, 2020.gada budžetā ministrijas prioritārajiem pasākumiem prasīja papildu 953,5 miljonus eiro, tomēr budžeta pieņemšanas laikā tika atbalstīti ministriju prioritārie pasākumi 173,9 miljonu eiro apmērā.

Atbilstoši 2021.gada budžeta pieņemšanas grafikam, 18.augustā valdība varētu skatīt ziņojumu par valsts pamatbudžeta un valsts speciālā budžeta bāzi 2021., 2022. un 2023.gadam, kā arī ziņojumu par makroekonomisko rādītāju, ieņēmumu un vispārējās valdības budžeta bilances prognozēm.

Augustā arī iecerēts valdībā skatīt ziņojumu par valsts budžeta izdevumu pārskatīšanas rezultātiem un priekšlikumi par šo rezultātu izmantošanu.

18.septembrī valdība varētu skatīt ministriju valsts budžeta pieprasījumus 2021., 2022. un 2023.gadam. Savukārt 2021.gada budžetu valdība varētu izskatīt 12.oktobrī.

Saeimā 2021.gada budžeta likumprojektu paketi paredzēts iesniegt 14.oktobrī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas