Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

SM rosina precizēt braukšanas atlaižu piemērošanu sabiedriskajā transportā mājsēdes laikā

Satiksmes ministrija (SM) ir sagatavojusi grozījumus Ministru kabineta rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, lai precizētu braukšanas atlaižu piemērošanu pilsētu sabiedriskajā transportā.

Priekšlikumi ir iesniegti vērtēšanai Operatīvās vadības grupai (OVG).

Precizējumi attiecas uz personu grupām, kam iepriekš noteikti pašvaldības braukšanas maksas atvieglojumi un kuras turpina veikt pienākumus darba vai dienesta nepārtrauktības nodrošināšanai, tostarp pirmsskolas izglītības iestāžu un skolu darbiniekiem, mediķiem, 1.-3. klašu skolēniem no 1.novembra, speciālo izglītības iestāžu skolēniem no 25.oktobra.

Par SM ieteiktajiem grozījumiem lems OVG, un rīkojuma grozījumu redakcija var mainīties.

Jau vēstīts, ka valdība pagājušajā nedēļā lēma, ka no 21.oktobra līdz 15.novembrim pasažieru skaits pilsētas un piepilsētas transportā nedrīkst pārsniegt 50% no transporta ietilpības.

Vienlaikus pašvaldības un sabiedriskā transporta pakalpojuma sniedzēji, kuri saņem dotācijas no pašvaldībām, stingro ierobežojumu laikā nepiemēro braukšanas maksas atvieglojumus.

Noteikts, ka netiek piemēroti tikai pašvaldību noteiktie braukšanas maksas atvieglojumi valstspilsētu organizētajā sabiedriskajā transportā. Savukārt valsts noteiktos braukšanas maksas atvieglojumus arī turpmāk var saņemt visi pasažieri, braucot reģionālo maršrutu autobusos un vilcienos.

Nemainīga paliek kārtība, ka braukšanas maksas atvieglojumi personām ar pirmās un otrās grupas invaliditāti un viņu pavadoņiem tiek nodrošināti arī valstspilsētu organizētajā sabiedriskajā transportā.

Rīgas pašvaldība jau paziņojusi, ka kompensēs faktiskos izdevumus par došanos uz darbu sabiedriskajā transportā mājsēdes laikā pret Covid-19 vakcinētiem pašvaldības pirmsskolu, 1.-3.klašu un speciālo skolu pedagogiem, kā arī mediķiem un sociālajiem darbiniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas