Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sniega sega šonedēļ kļūs biezāka, nākamnedēļ tā daudzviet nokusīs

Tuvākajās dienās Latvijā brīžiem snigs un gaisa temperatūra galvenokārt būs negatīva, savukārt nākamnedēļ gaidāms siltāks laiks un sniegs daudzviet nokusīs, liecina pašreizējās prognozes.

Trešdien naktī un no rīta debesis skaidrosies un gaisa temperatūra pazemināsies līdz -10..-20 grādiem. Diena būs visai saulaina, mākoņaināka Kurzemē. Nav gaidāmi būtiski nokrišņi, bet, pastiprinoties dienvidu vējam, valsts rietumu un centrālajā daļā vējš nedaudz putinās iepriekš uzsnigušo sniegu.

Ceturtdien daudzviet uzsnigs, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +1..-2 grādiem Kurzemē un -3..-5 grādiem valsts austrumos. Līdzīga temperatūra gaidāma piektdien, kad būs gan saule, gan sniega mākoņi.

Sagaidāms, ka nedēļas nogalē Latviju šķērsos ciklons, tādēļ nokrišņu būs vairāk, gaidāms arī putenis.

Nākamnedēļ ar brāzmainu dienvidrietumu vēju ieplūdīs siltāks gaiss, temperatūra brīžiem pakāpsies līdz +1..+6 grādiem. Palaikam gaidāmi nokrišņi, kas bieži būs lietus, un sniegs daudzviet nokusīs.

Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem sniega biezums otrdien plkst.7 bija no diviem centimetriem Pāvilostā un trim centimetriem Saldū līdz 21 centimetram Krāslavas novada Piedrujā, 22 centimetriem Ventspils novada Irbenē un 24 centimetriem Alūksnē.

Novērojumu stacijās sniega segu mēra ultraskaņas sensors speciāli sagatavotā laukumā. Meteoroloģiskās stacijas parasti atrodas atklātā vietā, un novērojumu punktā vējš nereti nopūš sniegu vai dažkārt izveido kupenu, tādēļ vidējais sniega segas biezums apkārtnē var būtiski atšķirties no tā, kas izmērīts novērojumu stacijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas