Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Šogad jau teju 18,5 tūkstoši protokolu par ātruma pārsniegšanu

Šogad ar Valsts policijas rīcībā esošajām ātruma mērierīcēm un Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) stacionārajiem fotoradariem fiksēti vairāk nekā 18 tūkstoši ārtuma pārkāpumi un par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu ir jau 18 408 protokoli, liecina Valsts policijas apkopotā statistika.

Lai arī šis skaits ir gana iespaidīgs, salīdzinājumā ar pagājušo gadu laikā no 1.janvāra līdz 26.martam bija par 7209 protokoliem mazāk.

Lai mazinātu braukšanas ātruma pārkāpumu skaitu, kopš 12.februāra uz Latvijas ceļiem pakāpeniski tiek izvietoti stacionārie fotoradari. Tie ir kā papildu rīks, kas palīdz kontrolēt atļautā braukšanas ātruma ievērošanu, tādējādi rūpējoties par satiksmes dalībnieku drošību, norāda policija.

Pirmajā stacionāro fotoradaru darbības mēnesī sasniegtais ātruma antirekords fiksēts uz autoceļa Tīnūži – Koknese (P80) 20,4 kilometrā, sasniedzot ātrumu 167 kilometri stundā. 

Valsts policijas mājas lapā šajā sadaļā var apskatīt elektroniskā formā CSDD veidoto karti, kurā atzīmētas stacionāro fotoradaru atrašanās vietas. Savukārt pirms pašu stacionāro fotoradaru atrašanās vietām izvietotas brīdinājuma zīmes par tā darbību.

Tāpat Valsts policijas mājas lapā ik mēnesi tiek apkopoti un publicēti stacionāro fotoradaru fiksētie antirekordi. Tos var atrast sadaļā Ceļu satiksme/Fotoradari/Stacionāro fotoradaru fiksētie antirekordi vai sekojot linkam http://www.vp.gov.lv/?id=739&topid=739&said=803.

Būtiski apzināties, ka ātruma pārsniegšana var ievērojami ietekmēt satiksmes drošību, mazinot iespējas autovadītājam savlaicīgi reaģēt uz notiekošo. Tāpat arī palielinās bremzēšanas ceļa garums, tādējādi radot situāciju, kas potenciāli var izvērsties traģiska.

(Infografikas autors - Valsts policija) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas