Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Straumes pirmajā vadīšanas gadā KNAB sācis 34 kriminālprocesus

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Jēkaba Straumes pirmajā vadīšanas gadā sācis 34 kriminālprocesus, aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

Saeima Straumi KNAB priekšnieka amatā apstiprināja pagājušā gada 15.jūnijā. No šī datuma līdz šā gada 15.jūnijam birojs sācis 34 kriminālprocesus, savukārt kriminālvajāšanai nodevis 19 krimināllietas.

KNAB gan neapkopo informāciju par personu skaitu, pret kurām sākti kriminālprocesi specifiskos laika periodos, kas neiekļaujas normatīvajos aktos noteikto KNAB darbības pārskatu periodos.

Aģentūras LETA apkopotā informācija liecina, ka Straumes pirmajā vadīšanas gadā KNAB sācis vairākus sabiedrībā rezonansi izraisījušus kriminālprocesus, piemēram, pret Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču par kukuļņemšanu un Saeimas deputātu Askoldu Kļaviņu (ZZS) par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā.

KNAB šajā laikā sācis arī divus kriminālprocesus par SIA Austrumu klīniskās universitātes slimnīca darbinieku iespējamu koruptīvu rīcību.

Kriminālprocess, kurā figurē Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš (KPV LV), KNAB tika sākts pāris nedēļas pirms Straume apstiprināts amatā. Pašu Kaimiņu KNAB gan aizturēja šogad 20.jūnijā.

KNAB Straumes pirmajā vadīšanas gadā sācis arī kriminālprocesu pret SIA Rēzeknes namsaimnieks juristu par 1700 eiro liela prettiesiska labuma pieprasīšanu un pieņemšanu.

Birojs arī pērn sadarbībā ar Valsts robežsardzi aizturēja Valsts izglītības satura centra darbiniekus, kuri personām, kas nepārvalda valsts valodu atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajām prasībām, apejot normatīvajos aktos noteikto kārtību, par materiālu atlīdzību palīdzēja iegūt attiecīgu valsts valodas zināšanu kategoriju.

Top komentāri

zvirbulis
z
Vai vispār ir ar ko salīdzināt? Kā veicās Loskutovam un viņa pēcnācējiem pirmajā vadīšanas gadā?
melnais humors
m
Dzōvosim, redzēsim. Cāļus skaita rudenī.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas