Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Svētdien ugunsgrēkos izglābti septiņi cilvēki

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 26. marta plkst. 6.30 līdz 29.marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 295 izsaukumus – 194 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā sešu meža ugunsgrēku dzēšanu, 60 uz glābšanas darbiem, bet 41 izsaukumi bija maldinājumi. Ugunsnelaimēs izglābti septiņi cilvēki.

Vakar plkst. 23.03 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas augšējā stāva dzīvoklī uz ieslēgtas plīts dega bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,5m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks. Plkst. 23.30 ugunsgrēks tika likvidēts. Mājoklī bija nostrādājis dūmu detektors.

Plkst. 20.20 tika saņemts izsaukums Bauskā, kur trīsstāvu mājas dzīvoklī deg piededzis ēdiens 0,5m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā dzīvokļa izveda vienu cilvēku. Plkst. 20.46 ugunsgrēks tika likvidēts. Mājoklī bija nostrādājis dūmu detektors.

VUGD atgādina: gatavojot un sildot ēdienu, ievērojiet piesardzību! Neatstājiet ēdienu uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības! Ugunsgrēki, kuros deg ēdiens, platības ziņā ir nelieli, bet rada spēcīgu sadūmojumu, kas apraud mājokļa iemītniekus. Uzstādiet mājokļos dūmu detektorus, kas laikus vēstīs par sadūmojumu, dodot iespēju izglābties no piedūmotām telpām un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus, zvanot 112!

Plkst. 16.35 VUGD steidzās uz izsaukumu Bauskā, kur divstāvu mājas pirmā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas 30m2 platībā un bija izveidojies spēcīgs sadūmojums, kā rezultātā augšējā stāva iemītnieki nespēja izkļūt no ēkas. No piedūmotās ēkas pa logiem, izmantojot izbīdāmās kāpnes, ugunsdzēsēji glābēji izglāba četrus cilvēkus, bet vienu cilvēku no bīstamās vides izveda ar glābšanas maskas palīdzību.  Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies četri cilvēki. Plkst. 17.54 ugunsgrēks tika likvidēts. Ēkā bija nostrādājuši dūmu detektori.

Plkst. 16.00 tika saņemts izsaukums uz Ozolnieku novadu, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas jumts un vienstāva saimniecības ēka kopumā 380m2 platībā. Ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās no liesmām nosargāt blakus esošās būves. Plkst. 23.32 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts. Mājoklī dūmu detektori nebija uzstādīti.

Sestdien plkst. 13.47 VUGD saņēma izsaukumu uz Priekuļu novada Liepas pagastu, kur dega zaru kaudze, viens hektārs meža zemsedzes un pieci hektāri kūlas. Plkst. 15.59 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts. Dzēšanas darbos piedalījās arī Priekuļu un Liepas pašvaldības ugunsdzēsēju formējumi.

Piektdien plkst. 15.35 tika saņemts izsaukums uz Rankas ielu Rīgā, kur dega neapsaimniekota divstāvu ēka 250m2 platībā. Plkst. 19.11 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā nedēļas nogalē no ūdenstilpēm tika izcelti trīs bojāgājuši cilvēki – sestdien Krimuldas novadā no Melnezera tika izcels ledū ielūzis bojāgājis cilvēks. Savukārt sestdien Kārsavas novadā un svētdien Talsu novadā bojāgājuši cilvēki tika izcelti no upes.

Nedēļas nogalē dzēsti kopumā 120 kūlas ugunsgrēki, tai skaitā šī gada platības ziņā lielākais pērnās zāles ugunsgrēks – Daugavpilī dega kūla 47 hektāru platībā. Saistībā ar kūlas ugunsgrēkiem Daugavpils novadā dega arī saimniecības ēka, Jelgavas novadā – šķūnis, Olaines un Ogres novadā dega dārza mājas, bet Gulbenes novadā – nojume.

VUGD atgādina: kūlas dedzināšana ir aizliegta un sodāma rīcība! Pērnās zāles dedzināšana apdraud cilvēku dzīvību, veselību un īpašumu un nodara būtisku kaitējumu videi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas