Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Tiesa lems, vai sodīt Ģirģena mātes uzņēmumu par mūzikas atskaņošanu bez licences

Zemgales rajona tiesa 13. augustā lems, vai un kādu administratīvo sodu piemērot iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) mātes uzņēmumam par mūzikas atskaņošanu bez licences, noskaidroja aģentūra LETA.

Saistībā ar ministra mātes ēdināšanas uzņēmumu Krustpils ceļavējš 3 sāktas divas lietas, noskaidroja LETA. Abas atsevišķi tiesneši skatīs vienā dienā plkst.10 un 14.30, liecina publiski pieejamais tiesas kalendārs.

Abos gadījumos administratīvā pārkāpuma protokoli noformēti pēc Administratīvo pārkāpumu kodeksa panta, kas paredz atbildību par autortiesību vai blakustiesību pārkāpšanu. Par šādu pārkāpumu fiziskajām personām var piemērot līdz 700 eiro lielu sodu, bet uzņēmumiem var piemērot līdz 7100 eiro, konfiscējot autortiesību un blakustiesību pārkāpuma objektus un to nesējus.

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldē aģentūrai LETA apliecināja, ka tika noformēti divi administratīvo pārkāpumu protokoli, kuri pēc piekritības nosūtīti izskatīšanai tiesai. Ņemot vērā, ka lietas materiāli jau ir tiesā, policija plašāku informāciju nesniedza.

11. jūnijā VP priekšnieks Ints Ķuzis žurnālistiem paziņoja, ka pēc pārbaudes iekšlietu ministra mātes uzņēmumā policija sākusi divas administratīvās lietvedības par audiovizuālā satura retranslēšanu.

VP priekšnieks skaidroja, ka policija rīkojās atbilstoši nolikumam un savām funkcijām.

VP jau dienu iepriekš paziņoja, ka noraida iekšlietu ministra publiski paustos tendenciozos pārmetumus par pārbaudi ministra mātei piederošā uzņēmumā.

Ģirģens iepriekš publiski norādījis, ka viņa mātes uzņēmums esot piedzīvojis pastiprinātas pārbaudes. Viņš sociālajā tīklā Facebook bija ievietojis Jēkabpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas vecākā inspektora Aināra Vingra parakstītu pārbaudes aktu par pārbaudi ēdināšanas uzņēmumā Krustpils ceļavējš 3 Jēkabpilī. 6. jūnijā pārbaudē klātesot bijusi ministra māte, uzņēmuma valdes locekle Elza Ģirģena.

Ģirģens rakstīja, ka pāris mēnešos viņa mātes kafejnīcā esot viesojies Valsts ieņēmumu dienests (VID), Valsts darba inspekcija (VDI), Pārtikas veterinārais dienests (PVD), Kriminālpolicija un Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde. Ministrs arī paudis, ka esot iesūtīti cilvēki, "kuriem liekas kotlete ir saindēta".

Pēc ministra rakstītā, attiecībā pret viņu Valsts ieņēmumu dienests, veicot kontroles, esot atradis nepamatotus izdevumus - uzturlīdzekļus, izdevumus ēšanai un ārstēšanai, ko viņš esot samaksājis tuvam cilvēkam un ārstēšanai pret vēzi.

Ēdināšanas uzņēmuma Krustpils ceļavējš 3 valdes locekle Ģirģena iepriekš aģentūrai LETA apstiprināja, ka pēdējā gada laikā viņas uzņēmumā veiktas astoņas līdz deviņas dažādu valsts institūciju pārbaudes. Maijā sākumā pārbaudi uzņēmumā veicis VID, kam sekojusi PVD inspektoru pārbaude.

Viņa sacīja, ka soda sankcijas uzņēmumam nav piemērotas.

Firmas.lv informācija liecina, ka Krustpils ceļavējš 3 pilnībā pieder ministra mātei. Pērn uzņēmums strādājis ar 144 056 eiro apgrozījumu un 3051 eiro zaudējumiem.

Top komentāri

reptilis
r
Vispār ,tā ir piečakarēšanās....skumji ,bet fakts. Konkurenti izmanto administratīvo resursu.
tik tiešām
t
Piz'dec ,laikam nav ko darīt !!!
Dauņeksterminators
D
Ak, kaut jel beigtos šī ēdināšanas iestāžu klientu spīdzināšana ar skaļo mūziku, jēlajiem tekstiem, un vemsteklīgajām reklāmām!!! Kaut jūsu skaļruņus peles sagrauztu un pelējums saēstu!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas