Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Tramvaja vietā - taksometrs

Kamēr valsts iestādes vēl diskutē par izsludinātā Rīgas satiksmes biļešu cenu kāpuma pamatotību, taksometru uzņēmumi jau trin plaukstas par gaidāmo pasažieru pieaugumu, trešdien vēsta Diena.

"Protams, ka cenu kāpums mūs ietekmēs - būs vairāk klientu," pauž SIA Panda Taxi menedžeris Ilmārs Lācers. Lai gan visi Dienas aptaujātie taksometru uzņēmumi apgalvo, ka pagaidām cenu kāpums nav paredzēts, SIA Lady taxi mārketinga direktore Linda Truksne atzīst, ka šāda iespēja tomēr pastāv: "Nevaru apgalvot, ka necelsim cenas, mēs vienkārši par šo jautājumi vēl vispār neesam domājuši. Taču ir dzirdētas kādas baumas, ka citi uzņēmumi plāno paaugstināt savas cenas."

Valsts kontrole (VK) jau paudusi šaubas par pašvaldības uzņēmuma Rīgas satiksme (RS) jauno tarifu pamatotību. Valsts kontroliere Elita Krūmiņa intervijā LNT to argumentēja, norādot, ka jau pērn RS operatīvajā revīzijā VK nav varējusi izvērtēt Rīgas sabiedriskā transporta tarifu veidošanās mehānismu - secināts, ka nav skaidras visas izmaksu pozīcijas un pietrūcis izstrādātas pasažieru skaita prognozēšanas metodikas.

RS preses sekretārs Viktors Zaķis auditoru pārmetumus gan noraida, uzskaitot daudzos elementus, kas veido sabiedriskā transporta biļetes cenu galvaspilsētā: "Biļetes pašizmaksa tiek veidota pēc Ministru kabineta noteikumiem. To veido elektrība, degviela, remonts, algas un citas izmaksas, kas tiek dalītas ar plānoto pasažieru skaitu." Cenu kāpumu Zaķis Dienai pamato ar to, ka pērn Rīgas dome sedza pusi no biļetes cenas visiem pasažieriem, taču šogad tas netiek darīts.

Visu rakstu lasiet trešdienas, 21.janvāra, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas