Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Uz pieciem gadiem pagarina Valsts robežsardzes priekšnieka Pujāta pilnvaru termiņu

Ministru kabinets otrdien atbalstīja Valsts robežsardzes priekšnieka ģenerāļa Gunta Pujāta termiņa pagarināšanu Valsts robežsardzes priekšnieka amatā vēl uz pieciem gadiem - līdz 2029.gada 22.janvārim.

"Augstu vērtēju ģenerāļa profesionālo pieredzi iekšlietu dienestos un Valsts robežsardzes vadībā. Laikā, kad Latvija ģeopolitiskās situācijas dēļ piedzīvo Baltkrievijas varasiestāžu atbalstītu hibrīdzubrukumu Latvijas austrumu robežai un mūsu robežsargi ir spiesti jau ilgstoši strādāt pastiprinātā režīmā, stabilitāte dienesta vadībā ir izšķirīgi svarīga. Pujāta daudzpusīgā pieredze iekšlietu struktūrās ir nozīmīga, dienestiem kopā strādājot valsts iekšējai drošībai," uzsvēris iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

Pujāts, uzrunajot ministrus, sacīja, ka apņemas turpināt kvalitatīvi pildīt savus darba pienākums. Viņš kā robežsardzes prioritātes saredz cilvēkresursu kapacitātes stiprināšanu, formastēpu iegādi un sadarbību ar kaimiņvalstīm un Somiju.

Komentējot darbinieku piesaisti, Pujāts norādīja, ka situāciju varētu uzlabot algu pieaugums un sociālo garantiju starpības mazināšana starp robežsardzi un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS).

Pujāts tika iecelts Valsts robežsardzes priekšnieka amatā no 2019.gada 23.janvāra līdz 2024.gada 22.janvārim. Savukārt no 2018.gada Pujāts bijis Valsts robežsardzes priekšnieka vietnieks dienesta organizācijas jautājumos.

2018.gadā viņam piešķirta arī ģenerāļa speciālā dienesta pakāpe. 2009.gadā Guntis Pujāts Latvijas Policijas akadēmijā ir ieguvis maģistra grādu tiesību zinātnē, bet izdienas laiks dažādos amatos Iekšlietu ministrijas sistēmā Pujātam ir vairāk nekā 30 gadi.

Dienesta laikā Pujāts saņēmis 73 apbalvojumus, tai skaitā Ministru kabineta atzinības rakstu un 2013.gadā Latvijas valsts augstāko apbalvojumu - trešās šķiras Viestura ordeni, ar kuru tika iecelts par Viestura ordeņa komandieri.

Ņemot vērā Pujāta darba rezultātus, īpaši vadot dienestu šā brīža ģeopolitiski mainīgajos un izaicinājumu pilnajos apstākļos, dienesta pieredzi un atbilstību amatam, kā arī to, ka Pujāta atbilstība Valsts robežsardzes priekšnieka amatam ir izvērtēta un apstiprināta Iekšlietu ministrijas Vērtēšanas komisijas 2023.gada 18.septembra sēdē, iekšlietu ministrs lēma virzīt Ministru kabineta rīkojumu par termiņa pagarināšanu.

Valsts robežsardzes priekšnieku amatā uz pieciem gadiem ieceļ iekšlietu ministrs pēc tam, kad attiecīgo kandidatūru apstiprinājis Ministru kabinets.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas