Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Valsts kancelejas mobilā aplikācija Futbols - starp 40 labākajām pasaulē

Valsts kancelejas mobilā aplikācija Futbols triumfējusi Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) rīkotajā mobilo lietotņu konkursā World Summit Award Mobile (WSA Mobile) un ierindota starp 40 labākajām pasaulē. Tāpat Futbols novērtēta kā TOP5 mobilā aplikācija pasaulē kategorijā m-Valdība un līdzdalība (m-Government & Participation), portālu _Diena.

lv_ informēja Valsts kanceleja.Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane uzsver, ka liels gandarījums par uzvaru tik prestižā pasaules mēroga konkursā, īpaši tādēļ, ka prioritāri tika vērtēta digitālā līdzdalības instrumenta izstrādes mērķis un funkcionalitāte. Mobilā aplikācija Futbols iedzīvotājiem sniedz iespēju nekavējoties novērtēt valsts iestāžu darba kvalitāti, izmantojot ērtu, vienkāršu digitālu rīku.

Valsts pārvaldes darba procesu un pakalpojumu uzlabošana ciešā sadarbībā ar iedzīvotājiem, uzņēmējiem un NVO ir viena no prioritātēm, jo vienīgi tā iespējams mazināt nesamērīgu administratīvo slogu un birokrātiju. Iedzīvotāju vērtējums par valsts iestādēs sniegto pakalpojumu kvalitāti un saņemto attieksmi ir kritiski svarīga atgriezeniskā saite, jo paver detalizētu un pamatīgu ieskatu reālajā ikdienas sadarbībā starp valsts pārvaldi un sabiedrību."

Katrs ar mobilo aplikāciju Futbols veiktais novērtējums par valsts iestāžu darbu tiek izskatīts un izvērtēts. Piemēram, šogad, apkopojot situāciju par valsts pārvaldes paveikto administratīvā sloga mazināšanā un darbības efektivizēšanā, tika ņemts vērā ne tikai iestāžu pašvērtējums un formālā statistika, bet arī iedzīvotāju novērtējums, novērojumi un priekšlikumi, kas saņemti www.mazinamslogu.gov.lv vietnē un ar mobilo aplikāciju „Futbols”. Gan iniciatīvu, gan pēctecību iedzīvotāju vērtējumam atzinīgi novērtējuši arī ārvalstu eksperti, tajā skaitā OECD misijas dalībnieki.

Mobilo aplikāciju „Futbols” Valsts kanceleja izstrādāja sadarbībā ar aģentūru CUBE un radošo nozaru ekspertiem Zigurdu Zaķi un Voldemāru Dūdumu. Savukārt nozīmīgu artavu kampaņas vizuālajā noformējumā sniedza talantīgais fotogrāfs Nils Vilnis.

Apvienoto Nāciju Organizācijas organizētais konkurss ir globāla iniciatīva, kuras virsmērķis ir atrast un veicināt pasaules labākās mobilās aplikācijas no satura un inovāciju perspektīvas. Konkursā lielākā nozīme tiek piešķirta tieši projekta sociālajai iniciatīvai un sabiedriskajam labumam – lai raisītu sabiedrībā izpratni un sekmētu tās iesaisti, izmantojot augstas kvalitātes satura rīkus, kas var uzlabot dzīves kvalitāti.

Kopumā konkursam tika iesniegti aptuveni 500 pieteikumu no vairāk nekā 100 valstīm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas