Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Valsts kontrole vēlas, lai tiesībsargājošās iestādes vairāk ņem vērā tās ekspertu viedokli

Uzlabojot sadarbību ar tiesībsargājošajām iestādēm, Valsts kontrole (VK) vēlas, lai tās eksperti vairāk tiktu iesaistīti lietās, kas tiek izmeklētas saistībā ar VK konstatētajiem pārkāpumiem revīziju laikā.

VK vēlas, lai, veicot uzraudzību kriminālprocesos, kuros ieilgusi izmeklēšana, tiktu izvērtēta nepieciešamība iegūt VK darbinieku liecības par revīzijā konstatētajiem apstākļiem, teikts VK sagatavotajā informācijā Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijai. Tāpat vēlams būtu izvērtēt iespēju iegūt dokumentus, kas varētu būt iestādes rīcībā, tādējādi paātrinot izmeklēšanas gaitu.

Pirms procesuālo lēmumu pieņemšanas būtu vēlams arī noskaidrot un izvērtēt VK argumentus, ja ziņojumā paustais ir pretējs procesa virzītāja viedoklim par revīzijas ziņojumos konstatēto faktisko apstākļu un vērtēto normatīvo aktu piemērojamību.

VK darbinieku skaidrojumu par revīzijā konstatētajiem apstākļiem vajadzētu lūgt arī gadījumos, kad ir uzdots pārbaudīt VK sūdzību par policijas inspektoru pieņemto lēmumu.

Savukārt, lai veicinātu izpratni par VK darbības principiem un publiskā sektora darbību reglamentējošo normatīvo aktu piemērošanas prakses valsts pārvaldē izvērtējumu revīzijas ziņojumos, atbildīgajām iestādēm vajadzētu plānot tikšanos ar VK pārstāvjiem.

Uzlabojot sadarbību ar tiesībsargājošām iestādēm, VK vēlas panākt, lai revīzijās konstatētie tiesību normu pārkāpumi tiktu vispusīgi izvērtēti un amatpersonas tiktu sauktas pie atbildības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas