Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Valsts policijas priekšnieka amatā apstiprina Armandu Ruku

Valdība otrdien Valsts policijas (VP) priekšnieka amatā apstiprināja VP Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieku Armandu Ruku.

Likums paredz, ka VP priekšnieku amatā uz pieciem gadiem ieceļ iekšlietu ministrs pēc tam, kad attiecīgo kandidatūru apstiprinājis Ministru kabinets.

Ruks šogad 6.jūlijā iecelts VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieka amatā, bet 12.augustā viņam piešķirta pulkveža pakāpe.

2011.gadā Ruks Latvijas Policijas akadēmijā ir ieguvis maģistra grādu tiesību zinātnē.

Savukārt izdienas laiks dažādos amatos Iekšlietu ministrijas sistēmā Rukam ir virs 24 gadiem. Amatpersonas novērtējuma rezultāts ir "A1", kas nozīmē, ka viņš atbilst noteiktajām prasībām un Ruku var virzīt iecelšanai augstākā amatā.

Iekšlietu ministrija, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) un arī pats Ruks nav atklājuši, kādus amatus VP priekšnieka amata kandidāts ieņēmis pirms iecelšanas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieka amatā. Ruks iepriekš aģentūrai LETA teica, ka, ņemot vērā valsts noslēpuma aizsardzību, iepriekš ieņemtos amatus nevar publiski atklāt.

Ruku minētajam amatam izraudzījās iekšlietu ministrs. Ruks nebija starp trim kandidātiem, kuri pieteicās konkursā uz VP priekšnieka amatu.

Konkursā uz VP priekšnieka amatu bija pieteikušies trīs policijas virsnieki - VP Galvenās administratīvās pārvaldes priekšnieka vietnieks, pulkvedis Normunds Grūbis un policijas dienestā esošie vienīgie ģenerāļi - pašreizējais VP priekšnieka pienākumu izpildītājs Andrejs Grišins un Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Juris Šulte.

Ģirģens aģentūrai LETA iepriekš skaidroja, ka konkursā augstāko punktu skaitu ieguva Grišins, taču, ņemot vērā amatpersonas veselības stāvokli, kā kandidāts atbildīgajam amatam izvēlēts Ruks.

Ruka iepriekš aģentūrai LETA teica, ka viņa prioritātes pēc stāšanās amatā būs cilvēkresursu stiprināšana, iekšējo procesu optimizācija un komunikācijas uzlabošana.

Pagājušā gada nogalē iepriekšējais VP priekšnieks ģenerālis Ints Ķuzis pieņēma lēmumu par amata atstāšanu. Ķuzim 10.februāris bija pēdējā darba diena VP priekšnieka amatā. No 11.februāra līdz konkursa beigām par VP priekšnieka pienākumus izpildītāju tika nozīmēts Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Grišins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas