Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VDD nodod personu kriminālvajāšanai par Latvijas iedzīvotāju deportāciju rupju noniecināšanu

Valsts drošības dienests (VDD) šī gada 30. martā rosināja uzsākt kriminālvajāšanu pret vienu personu par PSRS īstenoto Latvijas iedzīvotāju deportāciju uz Sibīriju rupju noniecināšanu, portālu Diena.lv informēja VDD.

Persona pagājušajā gadā Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā 25. martā sociālajā tīklā Facebook publicēja komentāru krievu valodā, apgalvojot, ka  1941. gada 14. jūnijā un 1949. gada 25. martā 57 549 Latvijas iedzīvotājus aizveda iegūt izglītību, turklāt bez maksas. Persona savā komentārā norādīja, ka tie, kuri atgriezās Latvijā, saņem lielākus pabalstus nekā daži pensiju, turklāt "atgriezties izvēlējās ne visi, jo Sibīrijā viņiem šķita labāk".

VDD vērtējumā persona savā komentārā publiski rupji noniecinājusi 1941. gada 14. jūnija un 1949. gada 25. marta deportācijas, kas saskaņā ar Romas Starptautiskās krimināltiesas statūtu 7. pantu atzīstamas par noziegumiem pret cilvēci. Turklāt persona šos Latvijas tautai traģiskos notikumus savā komentārā interpretējusi kā iedzīvotājiem labvēlīgus, tādējādi ņirgājoties par tiem.

Kriminālprocesu pret minēto personu VDD uzsāka 2019. gada 26. martā saskaņā ar Krimināllikuma 74.1 pantu par PSRS īstenoto noziegumu pret cilvēci rupju noniecināšanu.

Kriminālprocesa materiālus, rosinot pret personu uzsākt kriminālvajāšanu, VDD ir nodevis Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai.

VDD atgādina, ka neviena persona nav uzskatāma par vainīgu, kamēr tās vaina nav atzīta likumā noteiktajā kārtībā.

Top komentāri

Pilsonis
P
Noķert un pašu izsūtīt.Tikai-uz kurieni?
ērce
ē
Ja šī "persona" tādā veidā izteiktos par žīdu Holokaustu -- jebkurā Eiropas valstī -- tur būtu smagas konsekvences un tiesvedība. Vai latvieši sevi mazāk ciena, ka atstās šādu zākāšanos bez atbilstoša soda ?
Vecsčekists
V
Cilvēks, kuram līdz šim piemita tikai idiota statuss, turpmāk varēs lepoties ar politieslodzītā un cietēja oreolu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas