Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VDD sākusi izvērtēt atsevišķus, iespējams, rasistiskus ierakstus sociālajos tīklos

Pēc 25.maijā ASV notikušās afroamerikāņa Džordža Floida nāves Valsts drošības dienests (VDD) ir sākusi izvērtēt atsevišķus, iespējams, rasistiskus ierakstus sociālajos tīklos Latvijas interneta telpā.

Kopš 25.maija VDD nav sācis nevienu kriminālprocesu par iespējamu rasu naida vai nesaticības izraisīšanu, aģentūrai LETA pastāstīja dienestā.

Vienlaikus VDD redzeslokā ir nonākuši atsevišķi ieraksti, kuros ir saskatāmas Krimināllikuma 78. panta iespējama pārkāpuma pazīmes. Minētā likuma norma paredz atbildību par nacionālā, etniskā un rasu naida izraisīšanu.

Patlaban notiek minēto ierakstu izvērtēšana, tāpēc dienests plašākus komentārus nesniedz.

Jau ziņots, ka ASV notiek pret rasismu vērsti protesti, ko izraisīja policijas apcietinātā afroamerikāņa Džordža Floida nāve 25.maijā aizturēšanas laikā Mineapolē un kas pārauguši tik plašos grautiņos, kādi ASV nav pieredzēti gadiem.

Saistībā ar Floida nāvi Mineapoles policists, kurš zemē nogāzto aizturēto bija spiedis ar celi uz kakla, tagad tiek apsūdzēts otrās pakāpes slepkavībā, un arī trīs viņa kolēģiem tiek izvirzītas apsūdzības.

Top komentāri

pilnīgi pareizi
p
Naida kurināšana jāizskauž, tāpēc:a) jānodod kriminālvajāšanai visi postpadomju nacistiskie impēristi-Ždanoka, Pliners, Rafaļskis, Gapoņenko un citi b) jāaizliedz ar likumu Latvijas valstij un tautai vardarbīgi uzspiestu uz izveidotu, padomju impērisko ideoloģiju sludinošu kulta vietu apmeklēšana c) tie jānojauc d) jāizveido un jāievieš patriotismu veicinošas un patiesai vēsturei atbilstošas mācību programmas ar stingru to lietošanas kontroli visās Latvijas skolās.
Pletne
P
SARKANIE PARAZITI DRIZ AIZLIEGS LIETOT ARI VARDU BALTS?
Vērotājs
V
Vai protestētāju marodierisma un grautiņu nosodīšana ir rasisms?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas