Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Veic pārbaudi par NMPD dispečera darbu nelaimes gadījumā Jaunpiebalgā

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) šobrīd veic iekšējo pārbaudi par zvanu, kura laikā dispečeram cietušie nevar paskaidrot, kur atrodas Naudēļu ceļš Jaunpiebalgas novadā, kur notikusi avārija ar cietušajiem, aģentūru LETA informēja NMPD pārstāve Ilze Bukša.

Sociālajos tīklos parādījis zvana ieraksts, kurā cietušie cenšas izsaukt NMPD uz autoavārijas vietu Jaunpiebalgā, taču nevar paskaidrot dispečeram, kur atrodas Naudēļu ceļš.

Savukārt Valsts policijā aģentūra LETA noskaidroja, ka minētais nelaimes gadījums noticis pagājuša gada oktobrī. Līdz ar to sīkāka informācija par cietušajiem un negadījuma apstākļiem būs pieejama pirmdien.

Bukša norādīja, ka operatīvajiem dienestiem šobrīd nav tādas tehnoloģijas, kas zvana laikā automātiski noteiktu zvanītāja atrašanās vietu.

Viņa paskaidroja, ka var rasties situācija, ka tuvākā NMPD brigāde ir aizņemta citā izsaukumā, tādēļ uz negadījuma vietu nākas sūtīt citu tuvāko brīvo brigādi, kura ikdienā var arī nestrādāt negadījuma teritorijā.

Bukša aicina tālruņos lejupielādēt un ārkārtas dienestu izsaukšanai izmantot Latvijā izstrādātās mobilās lietotnes, kas reizē ar zvanu ļauj nosūtīt arī atrašanās vietas koordinātes, piemēram, lietotne eVeselībasPunkts neatliekamās medicīniskās palīdzības izsaukšanai vai Valsts policijas lietotne Mana drošība visu ārkārtas dienestu izsaukšanai. Ja tālrunī ir funkcija, kas uzrāda atrašanās vietas GPS koordinātes, tad dispečeram iesakām nosaukt šos datus un viņš, tos ievadot kartē, var redzēt precīzu zvanītāja atrašanās vietu un nekavējoties nosūtīt brigādi.

Top komentāri

stipri šaubos
s
ka laukos palikušie pensionāri kaut ko baigi varēs un mācēs ielādēt
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas