Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Vējonis par kancelejas piemaksu noslepenošanu: Pietiek ar vidējo algu publiskošanu

Pietiek, ja sabiedrībai tiek sniegta informācija par valsts iestāžu darbinieku vidējām algām pa amatu grupām, nevis par katra konkrētā darbinieka saņemto algu, piemaksām un prēmijām, ceturtdienas rītā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma izteicās Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Atbildot uz jautājumu, kāpēc, kā iepriekš vēstīja laikraksts Diena, Valsts prezidenta kanceleja nolēmusi turpmāk neatklāt ziņas ne tikai par prēmijām un naudas balvām, bet pat par konkrētu kancelejas darbinieku saņemto atalgojumu un tā izmaiņām, Vējonis klāstīja, ka neko noslepenot nevarot, jo valstī ir noteikta kārtība, kas valsts iestādēm prasa pa amatu kategorijām publicēt augstākās un zemākās algas. Tāpat ierēdņu ikgadējās deklarācijās redzams saņemtais atalgojums.

Vējonis atzina, ka rezonanse uz šo kancelejas lēmumu bijusi negatīva, tomēr likumā noteikto informāciju kanceleja sniedzot, cita lieta, ka kancelejas darbinieki nespējot sagatavot atbildes uz "vienas personas" daudzajiem iesniegumiem par šo tēmu, kuros prasīta informācija ļoti izvērstā veidā, tādējādi radot ļoti lielu administratīvo slogu.

Diena pagājušajā nedēļā rakstīja, ka Valsts prezidenta kanceleja, kas pērn saviem darbiniekiem dāsni dalījusi regulāras piemaksas un pat vairāk nekā divarpus tūkstošus eiro lielas prēmijas nevis par konkrētu veikumu, bet vienkārši "atbilstoši darba izpildes novērtēšanas rezultātiem", pēc šo datu nonākšanas atklātībā nolēmusi turpmāk neatklāt sīkākas ziņas par piemaksām un atalgojuma izmaiņām. Viens no iemesliem šādai rīcībai varētu būt fakts, ka kancelejas algu fonds šogad, salīdzinot ar pagājušo gadu, paklusām palielināts par gandrīz trešo daļu.

Top komentāri

Heureeka!
H
Britu zinaatnieki beidzot atklaajushi vietu, no kurienes LV izaugusi 900 eiro videejaa alga.
Jana
J
Es gan atvainojos, bet diezgan nožēlojams mums tas prezidents! Nesaprotu, kas tur būtu jāslēpj? Vai tā ir kāda privāta bodīte, vai valsts kanceleja?
interesanti
i
Kāpēc tāda negribēšana, bailes publiskot savu algu, piemaksu vai prēmiju?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas