Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

VID aptur noziedzīgu grupējumu; valsts budžetam nodarīti 1,7 miljonu eiro zaudējumi

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvalde sadarbībā ar Valsts policijas (VP) pretterorisma vienību Omega, veicot 27 kratīšanas, pagājušajā nedēļā apturēja noziedzīgu grupējumu. Grupējuma noziedzīgās darbības laika periodā no 2016.gada janvāra līdz 2017.gada augustam valsts budžetam radījušas aptuveni 1,7 miljonu eiro lielus zaudējumus, portālu Diena.lv informēja VID Sabiedrisko attiecību daļas pārstāve Evita Teice-Mamaja.

Deviņas personas atzītas par aizdomās turētām, bet nozīmīgākie pierādījumi izņemti, izmeklētājiem atklājot slepenas grupējuma biroja telpas.

Šī gada 5.septembrī uzsāktā kriminālprocesa ietvaros VID Finanšu policijas pārvaldes darbinieki pagājušajā nedēļā veica 27 kratīšanas Rīgā, Rīgas rajonā un Jelgavā kriminālprocesā iesaistīto personu dzīvesvietās, birojos un automašīnās. Kratīšanu laikā tika atrasti un izņemti skaidras naudas līdzekļi aptuveni 95 000 eiro apmērā, kā arī kontrabandas cigaretes un šaujamieroči, kam tiks veikta ekspertīze.

Tāpat kratīšanu laikā izmeklētāji atklāja arī grupējuma slēptās biroja telpas. Tajās tika atrastas un izņemtas aizturēto personu pašrocīgi sastādītās darījumu shēmas ar darījumu ķēdē iesaistīto uzņēmumu nosaukumiem, visu darījumu ķēdē iesaistīto fiktīvo uzņēmumu kodu kalkulatori, bankas kartes, zīmogi, telefoni kā arī liels daudzums fiktīvo darījumu dokumentu.

Kriminālprocesa izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka noziedzīgais grupējums izveidoja fiktīvu uzņēmumu darījumu ķēdes ar nolūku izvairīties no nodokļu nomaksas un legalizēt noziedzīgā ceļā iegūtus finanšu līdzekļus. Apturētais grupējums darbojās vairākās tautsaimniecības jomās – nodrošināja kravu pārvadājumus pa autoceļiem, nodarbojās ar automobiļu rezerves daļu un piederumu vairumtirdzniecību, drošības sistēmu un personiskās drošības pakalpojumu sniegšanu.

Kriminālprocess par minētā grupējuma noziedzīgajām darbībām uzsākts pēc Krimināllikuma 218.panta 2.daļā un 195.panta 3.daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu pazīmēm. Tā ietvaros tika aizturētas deviņas personas, kurām uz doto brīdi piemērots aizdomās turētās personas statuss.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija šobrīd netiks sniegta.

Top komentāri

???
?
Pierādījumu trūkumu pēc, jo nevar pierādīt konkrētu personu saistību ar telefoniem, bankas kodiem, ja nav pieaistīts DNS, lieta izčabēs. No otras puses, ja šos darboņus var atzīt ar lietu saistītiem, tad arī bankas var atzīt ar lietu saistītām. Kāpēc. Tāpēc, ka kontus anāca atvērt smirdoši bomži, nevis glauni uzņēmēji, kas apgroza miljonus. Foto ir redzamas kartes, tad noteikti var teikt, ka SEB ir ļoooti slikta noziedzīgi iegūtu legalizācijas novēršanas sistēma un darbinieki tajā ir vai nu nolaidīgi, par ko draud kriminālatbildība (1,5 miljoni nav sīknauda) vai arī SEB bankas noziedzīgi iegūtu līdzekļu novēršanas sistēma ir bezzobaina un impotenta, kas liecina par šīs jomas atbildīgo darbinieku zemo kompetenci vai arī ieinteresētību.
atpirksies......
a
Uzvārdus studijā! Visi gali aiziet uz saeimu. Neticu,ka kādu iesēdinas....nu, neticu, un viss.
a ko ta nu?
a
Komersanti zog un krāpjas vienā gabalā.. Vai te nav ko teikt visādām konfederācijām un asociācijām, kas tikai aizstāv uzņēmējus, neredzot ēnu ekonomiku un noziegumus?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ārlietu ministrijā nomainīs valsts sekretāru

Līdzšinējais Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andris Pelšs kļūs par vēstnieku, bet viņa vietā plānots apstiprināt ministrijas valsts sekretāra vietnieku - politisko direktoru Andžeju Viļumso...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas