Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

VID, iespējams, slēgs Gan Bei; pieķerti arī citi uzņēmumi

Ņemot vērā to, ka uzņēmums Gan Bei pēc nelikumību atklāšanas pērnā gada nogalē turpinājis veikt krāpnieciskas darbības, Valsts ieņēmumu dienests (VID), iespējams, to slēgs. Līdz ar šo gadījumu, atklāti arī vairāku citu uzņēmumu pārkāpumi, portāls Diena.lv uzzināja VID.

Lai gan VID mērķis nebija slēgt uzņēmumu par spīti konstatētajiem pārkāpumiem, īpaši tādēļ, ka uzņēmums piedāvā darbu daudziem cilvēkiem, VID cer, ka nelikumības uzņēmumā vairs neturpināsies. Tāpat VID, ņemot vērā sabiedrības iesūtīto informāciju par pretlikumību turpināšanos, uzsver, ka tā nu nemaz nav "laba biznesa prakse". 

VID ģenerāldirektores vietnieks Kaspars Čerņeckis ceturtdien preses konferencē norādīja, ka, neskatoties uz to, ka pagājušajā gada nogalē tika atklāts un plaši atspoguļots Gan Bei gadījums, citi uzņēmumi joprojām turpina veikt krāpnieciskas darbības. Šogad janvārī ir veiktas deviņas pārbaudes dažādos uzņēmumos, un visās šajās pārbaudēs ir atklāti pārkāpumi.

"Tie ir populāri un zināmi Vecrīgas restorāni, viesnīcas, biljarda klubi un citas izklaides vietas. Ņemot vērā izskanējušo Gan Bei gadījumu, šie uzņēmumi sākuši rūpīgāk slēpt savus pārkāpumus, nomainījuši kases aparātus, aizbildinās ar kases lentu pazušanu vai sadegšanu, izdomā citas leģendas, taču turpina iejaukšanos kases aparātu darbībā," sacīja Čerņeckis.

VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone norādīja, ka vēl nav iegūts tik liels pierādījumu apjoms, lai uzņēmumu varētu slēgt administratīvā procesa ietvaros, taču, tiklīdz tiks savākts pietiekams pierādījumu apjoms, šī iespēja tiks apsvērta, vēsta aģentūra LETA.

Kā vēstīts, Finanšu policija uzskata, ka ar restorānu tīkla Gan Bei īpašniekiem saistīta organizētā noziedzīgā grupa katru mēnesi no uzņēmuma kases aparātiem izzagusi aptuveni 700 000 līdz 800 000 eiro skaidras naudas jeb 50% no mēneša apgrozījuma. Finanšu policija 10.decembrī aizturēja septiņus šīs grupas dalībniekus. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas