Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

VID Lietuvas pierobežā atklāj marihuānas audzētavu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policija šī gada martā uzsākusi kriminālprocesu pret personu grupu, kas nodarbojās ar marihuānas audzēšanu, realizāciju un kontrabandu lielā apmērā, portālam Diena.lv pavēstīja VID.

VID Nodokļu un muitas policijas darbinieki, pārbaudot to rīcībā esošo informāciju, kādas mājas teritorijā Lietuvas pierobežā veica kratīšanu. Marihuānas audzētava tika atklāta siltumnīcā. Vienā no siltumnīcas telpām atradās apmēram 50 cm gari 663 marihuānas stādi, kā arī viss nepieciešamais to audzēšanai - siltumapgāde, ūdens apgāde, ventilācija, gaisa kondicionēšana, elektroapgādes ierīces, gaisa temperatūrasmērīšanas termometri, puķu podi un citi priekšmeti, kas apskates laikā izņemti.

Tika veikta ekspertīze, kurā noskaidrojās, ka izņemtie augi ir kanabiss jeb marihuāna, un to kopējais daudzums ir septiņi kilogrami.

Par noziedzīgo nodarījumu tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 256.panta 2.daļas 1 un 190. 1 panta 2.daļas 2 par personu grupu, kas nodarbojas ar narkotisko vielu realizāciju un kontrabandu lielā apmērā.

Izmeklēšanas laikā tika aizturēti 1974.gadā un 1984.gadā dzimuši Latvijas pilsoņi; vienai aizturētajai personai ir
piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, savukārt otrai personai piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas