Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

VID vadītāja pienākumu izpildītāja Pelēkā nenoliedz vēlmi vadīt VID (papildināts 9:43)

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītājas amata pienākumu izpildītāja Dace Pelēkā atzinusi - saņemot piedāvājumu kandidēt uz ģenerāldirektora amatu, viņa to apsvērtu, Pelēkā ceturtdien pauda intervijā Latvijas Radio. Tomēr viņas kandidatūra netiekot izskatīta, norādījusi finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

"Redzot situāciju, kas notiek ar VID kolektīvu un cilvēkiem, es pieļauju apsvērt šo jautājumu," teica Pelēkā, kura gan piebilda - ja būtu piedāvājums ieņemt VID vadītājas amatu, tad tas būtu nopietni jāizsver.

VID darbinieki esot satraukti un aizvainoti par runām, ka dienests strādā "pēc kādas partijas uzstādījumiem un pasūtījumiem".

"Kolektīvs ir ārkārtīgi satraukts – jāsaka skaļi – par apvainojumiem angažētībā,” teica Pelēkā.

Pelēkā uzsvēra, ka VID vēl ilgi var strādāt bez jauna vadītāja un pašlaik iestāde kopš Ināras Pētersones aiziešanas nav "dreifējošs kuģis".

Pelēkā neizslēdz, ka daļa no publiski runātā par VID ir mīts, kas tiek apzināti kultivēts.

VID pagaidu vadītāja neesot jutusi nekādu vēlmi iejaukties dienesta darbā ne patlaban, kad viņa pilda VID ģenerāldirektora pienākumus, ne tad, kad dienestu vadīja Pētersone.

VID ģenerāldirektora amatam tiek virzīta Valsts vides dienesta vadītāja Inga Koļegova, tāpēc līdzšinējās VID vadītāja pienākumu izpildītājas Pelēkās kandidatūra netiek izskatīta, aģentūrai LETA apstiprināja finanšu ministre. Viņa uzsvēra, ka patlaban Koļegova ir vienīgā pretendente uz VID vadītāja amatu un citas kandidatūras netiek izskatītas.

Tāpat Reizniece-Ozola atgādināja, ka VID vadītāja meklējumos svarīgs nosacījums bija tas, lai jaunais iestādes vadītājs iepriekš nebūtu strādājis VID. Viņa piebilda, ka Pelēkā pat nebija pieteikusies uz iepriekš izsludināto VID vadītāja amata konkursu, kas noslēdzās bez rezultāta.

"Pelēkā ir laba speciāliste nodokļu jomā, bet patlaban paliekam pie Koļegovas kā VID vadītāja amata kandidātes," uzsvēra finanšu ministre.

Kā ziņots, Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) otrdien preses konferencē paziņoja, ka uz Latvijas robežas aizturēta VID ģenerāldirektora amata pretendentes Ingas Koļegovas brāļa automašīna, kas esot pierādījums viņa rīcībā esošai informācijai par VID "shēmām un struktūrām", kuras nevēlas vadītāju, kas mainītu iestādi.

Trešdien noskaidrojās, ka VID amatpersonas pārbaudījušas Koļegovas brāļa Imanta Zudāna uzņēmumam adresētu sūtījumu Rīgas lidostā un tā bija plānveida pārbaude.

Premjers atzina, ka ir pieļāvis kļūdu, nepārbaudot informācijas avotu sniegto informāciju.

Papildināts ar finanšu ministres teikto

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas