Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vides dienests desmit dienās no ūdens izceļ 122 nelegālus zvejas rīkus

Desmit dienu laikā Valsts vides dienesta (VVD) darbinieki Latvijas iekšējos ūdeņos un jūrā uzgājuši 122 nelikumīgus makšķerēšanas un zvejas rīkus, portālu Diena.lv informēja dienestā.Kopā ar Valsts policijas darbiniekiem un brīvprātīgajiem palīgiem veikta 91 pārbaude. Desmit dienu laikā reidu rezultātā sastādīti 16 administratīvā pārkāpuma protokoli, ūdenstilpnes atbrīvotas no 122 nelikumīgi uzstādītiem makšķerēšanas un zvejas un rīkiem.

Kopumā maluzvejnieku nodarītais kaitējums zivju resursiem lēšams vairāk nekā 4000 eiro apmērā.Nelikumīgā zvejā pieķertajiem laika posmā no 10. līdz 18.novembrim piemēroti naudas sodi - kopā maluzvejniekiem par pārkāpumiem nāksies šķirties no 5385 eiro. Par nelegālu zveju īpaši lielā apjomā uzsākts arī viens kriminālprocess.Vides dienests atgādina, ka lašu un taimiņu nārsts turpinās līdz pat novembra beigām, un uzsver - lašveidīgās zivis ir Latvijas dabas bagātība, kas jāsaudzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas