Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Viņķele: Atbalsta mehānismi par ilgstošo bezdarbnieku nodarbināšanu jāpiedāvā jau nākamgad

Atbalsta mehānismi par ilgstošo bezdarbnieku nodarbināšanu uzņēmējiem jāpiedāvā jau nākamgad, uzskata labklājības ministre Ilze Viņķele (V).

Intervijā ministre uzsvēra, ka ilgstošo bezdarbnieku problēmas risinājumu atlikt nedrīkst, tāpēc jau nākamnedēļ par to plānots sākt sarunas ar Ekonomikas ministrijas pārstāvjiem. Motivējot un atbalstot uzņēmējus, kas algos ilgstošos bezdarbniekus, jānodrošina, lai darba devējam nerastos kārdinājums atlaist darbiniekus, par kuru nodarbināšanu netiek saņemts valsts atbalsts, sacīja Viņķele.

Pagaidām vēl nav izlemts, kāds tieši būtu atbalsta modelis, bet ir bijusi diskusija par to, ka varētu atbrīvot darba devēju no sociālās apdrošināšanas iemaksu veikšanas par ilgstošo bezdarbnieku nodarbināšanu, pastāstīja politiķe. Īstenojot šādu modeli, darbinieks uz laiku varētu arī nebūt sociāli apdrošināts.

Savukārt jauniešu, kuriem nav iepriekšējas darba pieredzes, nodarbinātību varētu veicināt, piedāvājot iespēju apmācīt viņus darba vietā.

Kā ziņots, jaunā valdība ir apņēmusies ieviest stimulus uzņēmējiem, kas pieņem darbā ilgstošos bezdarbniekus vai jauniešus bez darba pieredzes.

Septembra beigās Latvijā bija 58 503 ilgstošie bezdarbnieki jeb 44,4% no reģistrēto bezdarbnieku kopskaita, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras apkopotie dati. Salīdzinājumā ar augustu ilgstošo bezdarbnieku īpatsvars palielinājies par 0,4 procentpunktiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas