Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Visās Latvijas lielajās pilsētās konstatēti Covid-19 gadījumi

Pēdējās dienās saslimšanas gadījumi ar Covid-19 ir konstatēti arī Ventspilī un Valmierā, līdz ar to visās lielajās Latvijas pilsētās konstatēti ar jauno koronavīrusu inficētie, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Pēdējā diennaktī pirmo reizi ar Covid-19 saslimušie konstatēti arī Dagdas novadā.

Kopumā zināms, ka inficētie ir konstatēti 48 pašvaldībās. Līdz šim Covid-19 bija konstatēts Jelgavas, Talsu, Tukuma, Iecavas, Ķeguma, Alojas, Mārupes, Rūjienas, Rēzeknes, Limbažu, Stopiņu, Sējas, Siguldas, Carnikavas, Garkalnes, Cēsu, Smiltenes, Aizkraukles, Vecumnieku, Bauskas, Kocēnu, Olaines, Mērsraga, Krustpils, Grobiņas, Kuldīgas, Ventspils, Aizputes, Saldus, Ādažu, Krāslavas, Alūksnes un Engures novados, kā arī Liepājā, Rīgā, Jūrmalā, Jelgavā, Rēzeknē, Jēkabpilī, Daugavpilī.

Visvairāk ar Covid-19 inficēto joprojām ir Rīgā - 101 līdz 250 cilvēki. Saslimušo skaits Jūrmalā joprojām ir no 21 līdz 50, bet Jelgavā - no 11 līdz 20. Savukārt Liepājā, Ozolnieku, Babītes, Ķekavas, Salaspils, Garkalnes un Ogres novados inficēto skaits ir no sešiem līdz desmit.

Raugoties uz inficēto vecuma grupām, SPKC apkopotie dati liecina, ka visbiežāk ar Covid-19 slimo iedzīvotāji vecumā no 30 līdz 39 gadiem - šajā vecuma kategorijā bijuši 111 sasirgušie, kamēr vecumā no 40 līdz 49 gadiem - 80. Tāpat augsta saslimstība vērojama 20 līdz 29 gadus vecu iedzīvotāju vidū, kur atklāti 74 ar Covid-19 inficētie.

Pēdējā diennaktī noteikti deviņi jauni saslimušie vecumā virs 60 gadiem, savukārt vecuma grupā no 50 līdz 59 gadiem - divi sasirgušie. Kā līdz šim - vismazākais pacientu skaits noteikts vecumā līdz 19 gadiem, kur kopumā zināms par 25 inficētajiem.

Jau ziņots, ka Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināts vēl 29 cilvēkiem, līdz ar to kopumā ar to valstī saslimuši 376 cilvēki.

Kopumā 28 pacienti ārstējas slimnīcās, tai skaitā 25 ar vidēju slimības gaitu, bet trīs - ar smagu slimības gaitu.

Iepriekšējā diennaktī veikti arī 502 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, bet līdz šim kopumā Latvijā veikti 14 307 Covid-19 testi.

Top komentāri

Kļūda
K
Līdz šim veiktā repatriācija nerezervējot īpaši aprīkotas slimnīcas karantīnai un izlaižot vīrusa nesējus vienkārši uz ielas bija milzīga kļūda!
jautājums
j
Francija atzīst, ka vispārīgā karantīna tika noteikta novēloti. Francija strauji tuvojas Itālijas un Spānijas katastrofai. Latvijā vispār nav noteikta vispārīgā karantīna. Ko Viņķele gaida? Vai to pašu, ko gaidīja Francija, kavējot noteikt nepieciešamos pasākumus?
kolhoza galvenais grāmatvedis
k
Par citiem nezinu teikt, bet statistiķi Latvijā ir lieliski speciālisti, tāpat kā kūlas dedzināšanā, tā virusa lietās darbojas augstas klases speci. Un viņiem maksā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas